УСО: Халеп и Швајцарци, Стен и Роџер у 1/2-финалу!

Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у полуфинале УС опена, пошто је савладала Викторију Азаренку из Белорусије са 6:3, 4:6, 6:4. Пети носилац Стан Вавринка пласирао се у полуфинале УС опена, пошто је декласирао Кевина Андерсона са 6:4, 6:4, 6:0. Роџер Федерер наставља са бриљантним партијама на УС опену, пошто је у четвртфиналу убедљиво савладао Ришара Гаскеа 6:3, 6:3, 6:1.

Тенис 10.09.2015 | 11:15
УСО: Халеп и Швајцарци, Стен и Роџер у 1/2-финалу!

Халепова никада раније није прошла четврту рунду у Њујорку, а сада ће играти полуфинале, чиме је залечила ране са претходних Грен слем турнира, пошто је на Ролан Гаросу и Вимблдону збирно добила један меч.

Дуел је прекинут због кише при вођству Азаренке са 2:1 у трећем сету, а та пауза пријала је Румунки.

“Хвала богу на киши, та пауза ми је помогла. Не знам где сам пронашла снагу да победим“, рекла је Халепова после дуела.

По повратку на терен гледали смо одличне поене, интензивне размене удараца и брејк Румунке у седмом гему за 4:3. Повела је Халепова са 5:3 и 0:30, али је Азаренка велики борац – успела је да освоји свој гем, а онда у наредном да дође до 15:30.

Ипак, двострука финалисткиња УС опена није имала снаге да продужи меч, изгубила је наредна два поена, а на меч лопти Халепове послала је форхенд у аут за крај меча после два часа и 42 минута.

Симона је на крају имала 40 винера и 19 неизнуђених грешака, док је Азаренка уписала 38 директних поена и 42 грешке.

Халепова ће у полуфиналу играти са Флавијом Пенетом, коју је добила само једмом у четири међусобна окршаја.

Вавринка је поновио свој најбољи резултат у Њујорку, те 2013. године у полуфиналу је изгубио од Ђоковића, а сада га чека бољи из дуела Федерер – Гаске.

Андерсон је у осмини финала савладао Марија, говорио је после о томе како му је спортски психолог много помогао у припреми мечева на менталном плану, али није најбоље поднео своје прво Грен слем четвртфинале.

Са друге стране, Вавринка је одиграо најбољи меч на турнир, суочио се са само једном брејк лоптом и на најбољи могући начин искористио је све рупе у игри супарника.

У седмом гему првог сета Стан је направио брејк у седмом гему, у следећем је Андерсон имао брејк шансу, али га је Вавринка бекхендом прошао на мрежи.

Швајцарац је потом освојио први сет, што се испоставило кључним – Вавринкин сервис више ниједном није био у опасности, а кључни брејк у другом сету направио је у деветом гему.

Трећи сет био је пука формалност, Андерсонова игра потпуно се распала и он је у том сету укупно узео пет поена.

Вавринка је меч завршио са 25 директних поена и 15 неизнуђених грешака, док је Јужноафриканац уписао исти број винера, али и 42 грешке.

Меч Федерер - Гаске је био лишен било какве динамике и узбуђења – два пута у целом мечу Француз је дошао до изједначења на Федереров сервис, а Швајцарац је са друге стране летео по терену, диктирао ритам и излазио на мрежу, па је без икаквих проблема славио за нешто мање од сат и по.

Роџер се поигравао, испробавао свој нови ритерн, играо дроп шотове из позиција из којих то ретко чини, а Гаске се врло брзо предао и није могао да учини меч иоле занимљивим.

Швајцарац је на крају имао 50 винера и 21 неизнуђену грешку, док је Гаске уписао само осам директних поена и 14 грешака.

Федерер је прошле године елиминисан у полуфиналу од Марина Чилића, а сада га чека земљак Стан Вавринка, који је декласирао Кевина Андерсона. Федерер против Вавринке води са 16-3 у међусобним окршајима, али Стан је добио њихов последњи дуел, на Ролан Гаросу.

Роџер је петоструки освајач УС опена, а у петак ће имати прилику да избори своје прво финале још од 2009. године – тада је у финалу изгубио од Хуана Мартина дел Потра.

Коментари / 0

Оставите коментар