USO: Halep i Švajcarci, Sten i Rodžer u 1/2-finalu!

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale US opena, pošto je savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije sa 6:3, 4:6, 6:4. Peti nosilac Stan Vavrinka plasirao se u polufinale US opena, pošto je deklasirao Kevina Andersona sa 6:4, 6:4, 6:0. Rodžer Federer nastavlja sa briljantnim partijama na US openu, pošto je u četvrtfinalu ubedljivo savladao Rišara Gaskea 6:3, 6:3, 6:1.

Tenis 10.09.2015 | 11:15
USO: Halep i Švajcarci, Sten i Rodžer u 1/2-finalu!

Halepova nikada ranije nije prošla četvrtu rundu u Njujorku, a sada će igrati polufinale, čime je zalečila rane sa prethodnih Gren slem turnira, pošto je na Rolan Garosu i Vimbldonu zbirno dobila jedan meč.

Duel je prekinut zbog kiše pri vođstvu Azarenke sa 2:1 u trećem setu, a ta pauza prijala je Rumunki.

“Hvala bogu na kiši, ta pauza mi je pomogla. Ne znam gde sam pronašla snagu da pobedim“, rekla je Halepova posle duela.

Po povratku na teren gledali smo odlične poene, intenzivne razmene udaraca i brejk Rumunke u sedmom gemu za 4:3. Povela je Halepova sa 5:3 i 0:30, ali je Azarenka veliki borac – uspela je da osvoji svoj gem, a onda u narednom da dođe do 15:30.

Ipak, dvostruka finalistkinja US opena nije imala snage da produži meč, izgubila je naredna dva poena, a na meč lopti Halepove poslala je forhend u aut za kraj meča posle dva časa i 42 minuta.

Simona je na kraju imala 40 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je Azarenka upisala 38 direktnih poena i 42 greške.

Halepova će u polufinalu igrati sa Flavijom Penetom, koju je dobila samo jedmom u četiri međusobna okršaja.

Vavrinka je ponovio svoj najbolji rezultat u Njujorku, te 2013. godine u polufinalu je izgubio od Đokovića, a sada ga čeka bolji iz duela Federer – Gaske.

Anderson je u osmini finala savladao Marija, govorio je posle o tome kako mu je sportski psiholog mnogo pomogao u pripremi mečeva na mentalnom planu, ali nije najbolje podneo svoje prvo Gren slem četvrtfinale.

Sa druge strane, Vavrinka je odigrao najbolji meč na turnir, suočio se sa samo jednom brejk loptom i na najbolji mogući način iskoristio je sve rupe u igri suparnika.

U sedmom gemu prvog seta Stan je napravio brejk u sedmom gemu, u sledećem je Anderson imao brejk šansu, ali ga je Vavrinka bekhendom prošao na mreži.

Švajcarac je potom osvojio prvi set, što se ispostavilo ključnim – Vavrinkin servis više nijednom nije bio u opasnosti, a ključni brejk u drugom setu napravio je u devetom gemu.

Treći set bio je puka formalnost, Andersonova igra potpuno se raspala i on je u tom setu ukupno uzeo pet poena.

Vavrinka je meč završio sa 25 direktnih poena i 15 neiznuđenih grešaka, dok je Južnoafrikanac upisao isti broj vinera, ali i 42 greške.

Meč Federer - Gaske je bio lišen bilo kakve dinamike i uzbuđenja – dva puta u celom meču Francuz je došao do izjednačenja na Federerov servis, a Švajcarac je sa druge strane leteo po terenu, diktirao ritam i izlazio na mrežu, pa je bez ikakvih problema slavio za nešto manje od sat i po.

Rodžer se poigravao, isprobavao svoj novi ritern, igrao drop šotove iz pozicija iz kojih to retko čini, a Gaske se vrlo brzo predao i nije mogao da učini meč iole zanimljivim.

Švajcarac je na kraju imao 50 vinera i 21 neiznuđenu grešku, dok je Gaske upisao samo osam direktnih poena i 14 grešaka.

Federer je prošle godine eliminisan u polufinalu od Marina Čilića, a sada ga čeka zemljak Stan Vavrinka, koji je deklasirao Kevina Andersona. Federer protiv Vavrinke vodi sa 16-3 u međusobnim okršajima, ali Stan je dobio njihov poslednji duel, na Rolan Garosu.

Rodžer je petostruki osvajač US opena, a u petak će imati priliku da izbori svoje prvo finale još od 2009. godine – tada je u finalu izgubio od Huana Martina del Potra.

Komentari / 0

Ostavite komentar