Преминуо један од "хероја Србије"

Пријатељи су, у четвртак ујутру, пронашли беживотно тело Милисава Алимпића Чоче, добитник Плакете за „Најплеменитији подвиг године", у акцији коју више од пола века организује Компанија „Новости".

Србија 10.09.2015 | 10:41
Преминуо један од "хероја Србије"

Ово престижно признање као једном од шеснаест хероја Србије, Алимпићу је, почетком године, уручено на свечаности у Скупштини града Београда, јер је сву своју и уштеђевину своје супруге Иванке, која је раније умрла, уложио у сређивање сеоске амбуланте.

-Ви сте Србија коју волим - рекла је, после свечаности Алимпићу, наша позната глумица Рада Ђуричин, која је била члан жирија на чијем је челу био академик Матија Бећковић.

Поред пријатеља из Лознице, том чину, присуствовало је комплетно руководство града Лозница, предвођено градоначелником Видојем Петровићем и председником Скупштине града, Јованом Тодоровићем.

Алимпић је учесник НОР. У свом селу је био носилац развоја свих спортова, а под његовом „диригентском палицом" Одбојкашки клуб из Брадића „догурао" је до Друге лиге у некадашњој СФРЈ. Словио је за вредног активисту Црвеног крста више од шест деценија. Смрт га је затекла у осамдесет шестој години живота. Живео је сам у породичној кући у Брадићу.

В. Митрић

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

збогом

10.09.2015 10:48

МИРНО ПОЦИВАЈ

ОДГОВОРИТЕ