Preminuo jedan od "heroja Srbije"

Prijatelji su, u četvrtak ujutru, pronašli beživotno telo Milisava Alimpića Čoče, dobitnik Plakete za „Najplemenitiji podvig godine", u akciji koju više od pola veka organizuje Kompanija „Novosti".

Srbija 10.09.2015 | 10:41
Preminuo jedan od "heroja Srbije"

Ovo prestižno priznanje kao jednom od šesnaest heroja Srbije, Alimpiću je, početkom godine, uručeno na svečanosti u Skupštini grada Beograda, jer je svu svoju i ušteđevinu svoje supruge Ivanke, koja je ranije umrla, uložio u sređivanje seoske ambulante.

-Vi ste Srbija koju volim - rekla je, posle svečanosti Alimpiću, naša poznata glumica Rada Đuričin, koja je bila član žirija na čijem je čelu bio akademik Matija Bećković.

Pored prijatelja iz Loznice, tom činu, prisustvovalo je kompletno rukovodstvo grada Loznica, predvođeno gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i predsednikom Skupštine grada, Jovanom Todorovićem.

Alimpić je učesnik NOR. U svom selu je bio nosilac razvoja svih sportova, a pod njegovom „dirigentskom palicom" Odbojkaški klub iz Bradića „dogurao" je do Druge lige u nekadašnjoj SFRJ. Slovio je za vrednog aktivistu Crvenog krsta više od šest decenija. Smrt ga je zatekla u osamdeset šestoj godini života. Živeo je sam u porodičnoj kući u Bradiću.

V. Mitrić

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zbogom

10.09.2015 10:48

MIRNO POCIVAJ

ODGOVORITE