Ева Карнеиро спрема тужбу против тренера Челсија!

Докторка Челсија Ева Карнеиро спрема се да поднесе тужбу против Жозеа Муриња, пошто ју је португалски стручњак избацио из тима прошлог месеца, после утакмице са Свонсијем (2:2).

Фудбал 12.09.2015 | 10:00
Ева Карнеиро спрема тужбу против тренера Челсија!

Мурињо је побеснео када је докторка „плаваца" утрчала на терен у финишу меча са Свонсијем (2:2) како би указала помоћ Едену Азару који се налазио на трави. После тога ју је Португалац одстранио из првог тима, а читав случај је на крају стигао до ФИФА, која ће разматрати 11. септембра суспензију.

Како преноси британски лист „Индепендент”, један од најбољих тужилаца Велике Британије по питању спортских повреда, Мери О'Рурк, саветовала је Карнеиро да поднесе тужбу.

„Мислим да ће ФИФА донети исправну одлуку у петак. Медицински тим није урадио ништа лоше, јер је њихова дужност била да помогну пацијенту. Они треба да брину о здрављу фудбалера, а не о тактици. Чим је Азар затражио медицинску помоћ, претворио се у пацијента. Суд је истакао да је медицински тим у обавези да помаже пацијентима, а ако тренер покушава да их спречи у томе, он их спречава да обављају посао по закону”, рекла је О'Руркова, а потом додала:

„Тренер је сада под притиском јер није размислио о својој одлуци. Колико год разумели његову страст, тренеру приоритет мора да буде играч, јер он неће тужити због занемаривања тренера, већ доктора и клуб”, објаснила је О'Руркова.

Коментари / 0

Оставите коментар