Eva Karneiro sprema tužbu protiv trenera Čelsija!

Doktorka Čelsija Eva Karneiro sprema se da podnese tužbu protiv Žozea Murinja, pošto ju je portugalski stručnjak izbacio iz tima prošlog meseca, posle utakmice sa Svonsijem (2:2).

Fudbal 12.09.2015 | 10:00
Eva Karneiro sprema tužbu protiv trenera Čelsija!

Murinjo je pobesneo kada je doktorka „plavaca" utrčala na teren u finišu meča sa Svonsijem (2:2) kako bi ukazala pomoć Edenu Azaru koji se nalazio na travi. Posle toga ju je Portugalac odstranio iz prvog tima, a čitav slučaj je na kraju stigao do FIFA, koja će razmatrati 11. septembra suspenziju.

Kako prenosi britanski list „Independent”, jedan od najboljih tužilaca Velike Britanije po pitanju sportskih povreda, Meri O'Rurk, savetovala je Karneiro da podnese tužbu.

„Mislim da će FIFA doneti ispravnu odluku u petak. Medicinski tim nije uradio ništa loše, jer je njihova dužnost bila da pomognu pacijentu. Oni treba da brinu o zdravlju fudbalera, a ne o taktici. Čim je Azar zatražio medicinsku pomoć, pretvorio se u pacijenta. Sud je istakao da je medicinski tim u obavezi da pomaže pacijentima, a ako trener pokušava da ih spreči u tome, on ih sprečava da obavljaju posao po zakonu”, rekla je O'Rurkova, a potom dodala:

„Trener je sada pod pritiskom jer nije razmislio o svojoj odluci. Koliko god razumeli njegovu strast, treneru prioritet mora da bude igrač, jer on neće tužiti zbog zanemarivanja trenera, već doktora i klub”, objasnila je O'Rurkova.

Komentari / 0

Ostavite komentar