Миротића због цепања српске заставе ФИБА суспендује са ЕП-а?!

Шпански медији су среду јавили да би њихова кошаркашка репрезентација у наставку Европског првенства могла да има једног играча мање на располагању, јер Николи Миротићу прети суспензија од стране светске куће кошарке због цепања српске заставе.

Кошарка 09.09.2015 | 22:45
Миротића због цепања српске заставе ФИБА суспендује са ЕП-а?!

Овај центар "фурије" и Чикаго Булса поцепао је тробојку на путу ка свлачионици, после пораза од Италије у 3. колу Б групе. Тада му је неко са трибина махао пред очима заставом Србије, а он ју је зграбио и поцепао, прошавши даље.

Иако је Миротић упутио извињење путем Твитера, неки шпански медији најављују да му сигурно следи оштра казна од стране ФИБА.

Нешто умеренији је чувени "Ас" чији дописници са Европског првенства јављају да "у овом тренутку није позанто да ли ће ФИБА покренути дисциплински поступак, али ако се то деси - могло би заиста да дође до Миротићевог удаљавања са Еуробаскета".

Са друге стране, у шпанским медијима се могу прочитати и следеће реченице:

"Миротић је можда завршио са учешћем, јер ФИБА веома озбиљно размишља да га удаљи са такмичења. Једноставно, светска кућа кошарке, њен европски огранак, не жели да јој се дешавају такве ствари Шпанија би могла да игра са једним кошаркашем мање до краја Еуробаскета. Овај играч Чикаго Булса може да има и додатни проблем у самом граду у коме наступа за НБА клуб, јер у Чикагу живи велика колонија Срба", наводи шпански Сомосбаскет.

Коментари / 0

Оставите коментар