Mirotića zbog cepanja srpske zastave FIBA suspenduje sa EP-a?!

Španski mediji su sredu javili da bi njihova košarkaška reprezentacija u nastavku Evropskog prvenstva mogla da ima jednog igrača manje na raspolaganju, jer Nikoli Mirotiću preti suspenzija od strane svetske kuće košarke zbog cepanja srpske zastave.

Košarka 09.09.2015 | 22:45
Mirotića zbog cepanja srpske zastave FIBA suspenduje sa EP-a?!

Ovaj centar "furije" i Čikago Bulsa pocepao je trobojku na putu ka svlačionici, posle poraza od Italije u 3. kolu B grupe. Tada mu je neko sa tribina mahao pred očima zastavom Srbije, a on ju je zgrabio i pocepao, prošavši dalje.

Iako je Mirotić uputio izvinjenje putem Tvitera, neki španski mediji najavljuju da mu sigurno sledi oštra kazna od strane FIBA.

Nešto umereniji je čuveni "As" čiji dopisnici sa Evropskog prvenstva javljaju da "u ovom trenutku nije pozanto da li će FIBA pokrenuti disciplinski postupak, ali ako se to desi - moglo bi zaista da dođe do Mirotićevog udaljavanja sa Eurobasketa".

Sa druge strane, u španskim medijima se mogu pročitati i sledeće rečenice:

"Mirotić je možda završio sa učešćem, jer FIBA veoma ozbiljno razmišlja da ga udalji sa takmičenja. Jednostavno, svetska kuća košarke, njen evropski ogranak, ne želi da joj se dešavaju takve stvari Španija bi mogla da igra sa jednim košarkašem manje do kraja Eurobasketa. Ovaj igrač Čikago Bulsa može da ima i dodatni problem u samom gradu u kome nastupa za NBA klub, jer u Čikagu živi velika kolonija Srba", navodi španski Somosbasket.

Komentari / 0

Ostavite komentar