Венус: Серена је најбоља икада, из много разлога!

Венус, старија од сестара Вилијамс, сматра да је Серена најбоља тенисерка у историји, као и да не мора ништа никоме да доказује.

Тенис 10.09.2015 | 14:15
Венус: Серена је најбоља икада, из много разлога!

"За мене – она је најбоља тенисерка свих времена. Жашто тако мислим? Због нивоу конкуренције са којом се сусрела, за ривале је имала невероватне противнице, као и ја. Свака је имала неку своју посебну категорију, у којој је била посебна", истиче Вилијамс.

Сестре Вилијамс имале су 27. међусобни дуел у оквиру четвртфинала УС Опена, а Серена је уписала свој 16. тријумф и наставила пут ка календарском Грен слему

"Такође, гледала сам како ниво конкуренције расте, а гледала сам и играчице које су стоте на свету и које нису веровале да могу до тријумфа против вас. Сада је ситуација другачије – сада све девојке на Туру 'гребу и рукама и ногама' како би вас поразиле. Кажем, тако није било када сам ја почињала. Сама чињеница да она успева да ниже победе у споменутим околностима говори да је она најбоља", додаје она.

Она је затим своју млађу сестру упоредила са још једном тенисерком коју сматрају најбољом икада – Штефи Граф.

"Играла сам против обе. Када бисте поредили сервис, предност бисте вероватно дали Серени. Када говоримо од брзини – обе су веома брзе и хитре, али бих опет предност дала Серени, јер је опаснија у ударцима у трку. Што се менталне јачине тиче, ту морате обема одати признање, а и била су другачија времена", објашњава Венус, "Ипак, природно је очекивати да генерација – која свој примат има једну или две деценије касније од вас – буде на вишем нивоу. Рецимо да Штефи наступа данас, сигурно је да би била још боља него у прошлости. За крај, ту је и форхенд, а обе имају изузетно снажан основни ударац – мислим да ниједној не би пријало да се нађе на другој страни мреже ".

Серена Вилијамс ће у полуфиналу играти против Италијанке Роберте Винчи, а само јој два корака недостају да се изједначи управо са легендарном Немицом по броју трофеја на највећим турнирима у опен ери – обе имају по 22.

Неприкосновена је Аустралијанка Маргарет Корт са 24.

Коментари / 0

Оставите коментар