Venus: Serena je najbolja ikada, iz mnogo razloga!

Venus, starija od sestara Vilijams, smatra da je Serena najbolja teniserka u istoriji, kao i da ne mora ništa nikome da dokazuje.

Tenis 10.09.2015 | 14:15
Venus: Serena je najbolja ikada, iz mnogo razloga!

"Za mene – ona je najbolja teniserka svih vremena. Žašto tako mislim? Zbog nivou konkurencije sa kojom se susrela, za rivale je imala neverovatne protivnice, kao i ja. Svaka je imala neku svoju posebnu kategoriju, u kojoj je bila posebna", ističe Vilijams.

Sestre Vilijams imale su 27. međusobni duel u okviru četvrtfinala US Opena, a Serena je upisala svoj 16. trijumf i nastavila put ka kalendarskom Gren slemu

"Takođe, gledala sam kako nivo konkurencije raste, a gledala sam i igračice koje su stote na svetu i koje nisu verovale da mogu do trijumfa protiv vas. Sada je situacija drugačije – sada sve devojke na Turu 'grebu i rukama i nogama' kako bi vas porazile. Kažem, tako nije bilo kada sam ja počinjala. Sama činjenica da ona uspeva da niže pobede u spomenutim okolnostima govori da je ona najbolja", dodaje ona.

Ona je zatim svoju mlađu sestru uporedila sa još jednom teniserkom koju smatraju najboljom ikada – Štefi Graf.

"Igrala sam protiv obe. Kada biste poredili servis, prednost biste verovatno dali Sereni. Kada govorimo od brzini – obe su veoma brze i hitre, ali bih opet prednost dala Sereni, jer je opasnija u udarcima u trku. Što se mentalne jačine tiče, tu morate obema odati priznanje, a i bila su drugačija vremena", objašnjava Venus, "Ipak, prirodno je očekivati da generacija – koja svoj primat ima jednu ili dve decenije kasnije od vas – bude na višem nivou. Recimo da Štefi nastupa danas, sigurno je da bi bila još bolja nego u prošlosti. Za kraj, tu je i forhend, a obe imaju izuzetno snažan osnovni udarac – mislim da nijednoj ne bi prijalo da se nađe na drugoj strani mreže ".

Serena Vilijams će u polufinalu igrati protiv Italijanke Roberte Vinči, a samo joj dva koraka nedostaju da se izjednači upravo sa legendarnom Nemicom po broju trofeja na najvećim turnirima u open eri – obe imaju po 22.

Neprikosnovena je Australijanka Margaret Kort sa 24.

Komentari / 0

Ostavite komentar