Божинов: Знам шта значи дерби, идемо на побједу!

Бугарски репрезентативац Валери Божинов, врло вероватно, биће у комбинацији за тим против Црвене звезде у "вечитом дербију" у суботу. Штопер Фабрисио неизвестан.

Фудбал 10.09.2015 | 21:00
Божинов: Знам шта значи дерби, идемо на побједу!

Највеће бриге за Зорана Милинковића пред 149. "вечити дерби" су повреде фудбалера који су овог лета дошли у Партизан - Валерија Божинова и Фабрисија.

Три дана пред дуел са Звездом, бугарски репрезентативац, коме су прогнозиране три недеље одуства са терена, каже да је спреман да помогне друговима.

"Осећам се добро. Јуче сам радио тест издржљивости како се утврдило да ли сам спреман и он је показао да јесам. Претходне две недеље сам провео са репрезентацијом Буигарске и радио сам на томе да спремно дочекам 'вечити дерби'", расположен је био Божинов током разговора са новинарима пред тренинг у Спортском центру "Телеоптик".

Божинов је током боравка у Бугарској користио и алтенрнативне методе лечења - постављао је фотографије на којима се види како пијавице "третирају" његов оток на нози.

"Пијавице се користе за овакве отоке како би извукле или разбиле угрушке крви", објаснио је "доктор" Божинов.

За њега нема дилеме - Партизан ће у суботу на стадиону у Љутице Богдана ићи на три бода.

"Идемо на победу! Ми смо Партизан и тако мора да буде", јасан је став нападача Партизана.

Фудбалер Партизана свестан је шта у српском фудбалу представља дуел Партизана и Црвене звезде. "То су утакмице које одлучује један добар потез, тренутак инспирације".

Док ће Божинов највероватније, да ли од почетка или са клупе, добити шансу у дербију, наступ штопера Партизана из Бразила, Фабрисија, потпуно је неизвестан.

Према речима лекара црно-белих Илије Росића, Фабрисио је на терапији и у наредна два дана стручни штаб и лекари црно-белих одлучиће о томе да ли ће играти.

Коментари / 0

Оставите коментар