Božinov: Znam šta znači derbi, idemo na pobjedu!

Bugarski reprezentativac Valeri Božinov, vrlo verovatno, biće u kombinaciji za tim protiv Crvene zvezde u "večitom derbiju" u subotu. Štoper Fabrisio neizvestan.

Fudbal 10.09.2015 | 21:00
Božinov: Znam šta znači derbi, idemo na pobjedu!

Najveće brige za Zorana Milinkovića pred 149. "večiti derbi" su povrede fudbalera koji su ovog leta došli u Partizan - Valerija Božinova i Fabrisija.

Tri dana pred duel sa Zvezdom, bugarski reprezentativac, kome su prognozirane tri nedelje odustva sa terena, kaže da je spreman da pomogne drugovima.

"Osećam se dobro. Juče sam radio test izdržljivosti kako se utvrdilo da li sam spreman i on je pokazao da jesam. Prethodne dve nedelje sam proveo sa reprezentacijom Buigarske i radio sam na tome da spremno dočekam 'večiti derbi'", raspoložen je bio Božinov tokom razgovora sa novinarima pred trening u Sportskom centru "Teleoptik".

Božinov je tokom boravka u Bugarskoj koristio i altenrnativne metode lečenja - postavljao je fotografije na kojima se vidi kako pijavice "tretiraju" njegov otok na nozi.

"Pijavice se koriste za ovakve otoke kako bi izvukle ili razbile ugruške krvi", objasnio je "doktor" Božinov.

Za njega nema dileme - Partizan će u subotu na stadionu u Ljutice Bogdana ići na tri boda.

"Idemo na pobedu! Mi smo Partizan i tako mora da bude", jasan je stav napadača Partizana.

Fudbaler Partizana svestan je šta u srpskom fudbalu predstavlja duel Partizana i Crvene zvezde. "To su utakmice koje odlučuje jedan dobar potez, trenutak inspiracije".

Dok će Božinov najverovatnije, da li od početka ili sa klupe, dobiti šansu u derbiju, nastup štopera Partizana iz Brazila, Fabrisija, potpuno je neizvestan.

Prema rečima lekara crno-belih Ilije Rosića, Fabrisio je na terapiji i u naredna dva dana stručni štab i lekari crno-belih odlučiće o tome da li će igrati.

Komentari / 0

Ostavite komentar