ЕП 2016.: Лулић нај асистент, Џеко трећи стријелац!

Сенад Лулић, фудбалски репрезентативац Босне и Херцеговине, најбољи је асистент досадашњег тока квалификација за ЕУРО 2016, док је капитен Един Џеко трећи голгетер.

Фудбал 10.09.2015 | 23:15
ЕП 2016.: Лулић нај асистент, Џеко трећи стријелац!

Два кола прије краја циклуса за пласман на Европско првенство, које ће се одиграти од 10. јуна до 10. јула наредне године у Француској, Лулић је у осам сусрета убиљежио пет асистенција.

На врху најбољих асистената са по пет додавања прије постизања голова су и Аркадиуш Милик (Пољска) и Ђердан Шаћири (Швајцарска).

Един Џеко, капитен "змајева" дијели треће мјесто листе стријелаца квалификација за ЕП. Први голгетер је Пољак Роберт Левандоwски са 10 голова, два више од Нијемца Томаса Милера, те по три више у односу на Џеку, Артема Џубију (Русија), Вејна Рунија (Енглеска) и Кајла Лафертија (Сјеверна Ирска).

У осталим појединачним статистичким параметрима занимљиво је и да се Харис Сеферовић, швајцарски репрезентативац босанских коријена, највише пута нашао у офсајд позицијама - 13. Слиједи га Кристијано Роналдо (Португал), који је девет пута био у недозвољеним позицијама у мечевима квалификација.

Највише удараца у оквир гола противника упутио је Руни, чак 23. Он је највише шутирао и ван оквира гола противника, у 16 наврата.

Најгрубљи играч квалификација је Финац Перпарим Хетемај са 24 направљена прекршаја. Пет жутих картона добио је Халур Хансон (Фарска Острва), један више од Венсана Компанија (Белгија).

Ниједан фудбалер није добио више од једног црвеног картона, а од минулог кола „овом друштву" прикључио се, између осталих, и бх. репрезентативац Мухамед Бешић, директним искључењем ради неспортског понашања (након претрпљеног прекршаја извадио жваку из уста којом је гађао фудбалера Андоре).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Козарац

10.09.2015 21:39

браво змајеви само напријед

ОДГОВОРИТЕ