Ноле: Људи, ја сам овдје дошао по титулу!

Новак Ђоковић није задовољан сервисом у мечу са Фелисијаном Лопесом, али јесте ритерном, који ће му бити главни адут у полуфиналу са Марином Чилићем.

Тенис 10.09.2015 | 17:15
Ноле: Људи, ја сам овдје дошао по титулу!

"Сервис није функционисао у првом делу меча, после тога је било боље. Сервирао сам прилично солидно у прва 3-4 меча, сада то није био случај. Мало сам себи закомпликовао живот на терену. Почео сам доста добро, с друге стране, да ритернирам", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је после доста проблема савладао Шпанца 3-1 и изборио 14. дуел са Хрватом.

"Имао сам прилично доминантан први сет, брејк лопта у првом гему другог сета, али опет пад концентрације, изгубљен гем и сет је био готов. Са оваквим играчима, када сервирају добро, веома је тешко вратити се у игру. После тога је било поприлично изједначено, опет добар трећи сет, поготово у првом делу. Четврти нисам имао нешто много шанси на ритерну, добро је сервирао, покривао мрежу, али завршио сам посао онако како сам желео. Одличан тај-брејк, убачени ја мислим сви први сервиси. С друге стране, антиципирао сам добро на два поена на његов сервис и добио та два мини-брејка која су испоставило се била предност која сам задржао до краја", анализирао је свој меч Ђоковић.

Његов наредни ривал је бранилац титуле на Флашинг Медоузу који га никад није савладао у међусобним дуелима.

"Сигурно да могу да искористим као неку психолошку предност. Али он је играо свој најбољи тенис на УС Опену прошле године када је и освојио прву Грен слем титулу. Познајемо се изузетно добро, тренирамо често, готово на сваком већем турниру бар једном. Добри смо пријатељи, изузетно га ценим. Опет, с друге стране, знам шта ме очекује. Верујем да ће покушати да буде агресиван, да игра као и прошле године против Федерера и Нишикорија када је и освојио УС Опен", рекао је Ђоковић.

Као кључни фактор у мечу са Чилићем наш тенисер види добру реакцију на његов први сервис.

"Ове године је имао два тешка меча у пет сетова, последњи против Цонге. Кад год је био у невољи одсервирао је ас или сервис винер који му је дефинитивно најбољи ударац у игри. У том сегменту је доста напредовао од кад је почео да ради са Гораном (Иванишевићем). Потрудићу се да неутралишем његов први сервис што неће бити лако, а с друге стране ми је изузетно битно да и ја имам висок приценат убаченог првог сервиса него што је сада био", рекао је први тенисер света.

Ђоковић ће у Њујорку играти девето везано полуфинале УС Опена.

"Не желим да звучим претенциозно и да кажем да полуфинале није добар резултат. Човек мора да вреднује сваки резултат, да цени и поштује свако достигнуће. Полуфинале Грен слема, једног од четири највећа трунира на свету је одличан резултат, али ја сам себи због успеха у протеклих 5-6 година поставио високе стандарде и очекивања и желим да идем даље. Знам зашто сам дошао овде, а то је титула на УС Опену. Надам се да ћу имати могућност да се борим за титулу у недељу", рекао је Ђоковић.

Дуел са Лопесом је завршио касно иза поноћи, али га није превише пореметило.

"Није најпријатније завршавати мечеве после један ујутру јер се ремети биоритам. Али није ни први ни последњи пут, то је део нашег спорта поготово овде на УС Опену", закључио је први рекет света.

Новак Ђоковић и Марин Чилић ће свој полуфинални дуел УС Опена играти у петак од 18 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар