Nole: Ljudi, ja sam ovdje došao po titulu!

Novak Đoković nije zadovoljan servisom u meču sa Felisijanom Lopesom, ali jeste riternom, koji će mu biti glavni adut u polufinalu sa Marinom Čilićem.

Tenis 10.09.2015 | 17:15
Nole: Ljudi, ja sam ovdje došao po titulu!

"Servis nije funkcionisao u prvom delu meča, posle toga je bilo bolje. Servirao sam prilično solidno u prva 3-4 meča, sada to nije bio slučaj. Malo sam sebi zakomplikovao život na terenu. Počeo sam dosta dobro, s druge strane, da riterniram", rekao je Đoković.

Đoković je posle dosta problema savladao Španca 3-1 i izborio 14. duel sa Hrvatom.

"Imao sam prilično dominantan prvi set, brejk lopta u prvom gemu drugog seta, ali opet pad koncentracije, izgubljen gem i set je bio gotov. Sa ovakvim igračima, kada serviraju dobro, veoma je teško vratiti se u igru. Posle toga je bilo poprilično izjednačeno, opet dobar treći set, pogotovo u prvom delu. Četvrti nisam imao nešto mnogo šansi na riternu, dobro je servirao, pokrivao mrežu, ali završio sam posao onako kako sam želeo. Odličan taj-brejk, ubačeni ja mislim svi prvi servisi. S druge strane, anticipirao sam dobro na dva poena na njegov servis i dobio ta dva mini-brejka koja su ispostavilo se bila prednost koja sam zadržao do kraja", analizirao je svoj meč Đoković.

Njegov naredni rival je branilac titule na Flašing Medouzu koji ga nikad nije savladao u međusobnim duelima.

"Sigurno da mogu da iskoristim kao neku psihološku prednost. Ali on je igrao svoj najbolji tenis na US Openu prošle godine kada je i osvojio prvu Gren slem titulu. Poznajemo se izuzetno dobro, treniramo često, gotovo na svakom većem turniru bar jednom. Dobri smo prijatelji, izuzetno ga cenim. Opet, s druge strane, znam šta me očekuje. Verujem da će pokušati da bude agresivan, da igra kao i prošle godine protiv Federera i Nišikorija kada je i osvojio US Open", rekao je Đoković.

Kao ključni faktor u meču sa Čilićem naš teniser vidi dobru reakciju na njegov prvi servis.

"Ove godine je imao dva teška meča u pet setova, poslednji protiv Conge. Kad god je bio u nevolji odservirao je as ili servis viner koji mu je definitivno najbolji udarac u igri. U tom segmentu je dosta napredovao od kad je počeo da radi sa Goranom (Ivaniševićem). Potrudiću se da neutrališem njegov prvi servis što neće biti lako, a s druge strane mi je izuzetno bitno da i ja imam visok pricenat ubačenog prvog servisa nego što je sada bio", rekao je prvi teniser sveta.

Đoković će u Njujorku igrati deveto vezano polufinale US Opena.

"Ne želim da zvučim pretenciozno i da kažem da polufinale nije dobar rezultat. Čovek mora da vrednuje svaki rezultat, da ceni i poštuje svako dostignuće. Polufinale Gren slema, jednog od četiri najveća trunira na svetu je odličan rezultat, ali ja sam sebi zbog uspeha u proteklih 5-6 godina postavio visoke standarde i očekivanja i želim da idem dalje. Znam zašto sam došao ovde, a to je titula na US Openu. Nadam se da ću imati mogućnost da se borim za titulu u nedelju", rekao je Đoković.

Duel sa Lopesom je završio kasno iza ponoći, ali ga nije previše poremetilo.

"Nije najprijatnije završavati mečeve posle jedan ujutru jer se remeti bioritam. Ali nije ni prvi ni poslednji put, to je deo našeg sporta pogotovo ovde na US Openu", zaključio je prvi reket sveta.

Novak Đoković i Marin Čilić će svoj polufinalni duel US Opena igrati u petak od 18 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar