Андерсон открио кључни састојак свог успјеха

После седам пораза у осмини финала Грен слем турнира, Кевин Андерсон напокон је прошао у четвртфинале, победом над Ендијем Маријем на УС опену.

Тенис 09.09.2015 | 18:40
Андерсон открио кључни састојак свог успјеха

Јужноафриканац каже да је много радио на себи и да се то сада види.

“Разлог за победу над Маријем нису само тактичке промене, већ су то моје целокупне припреме. Иза себе имама сјајан тим – од тренера до кондиционог тренера, физиотерапеута. Радио сам и са спортски психологом такође – мислим да ми је то нарочито помогло, да се осећам опуштеније у великим мечевима“, рекао је Андерсон и детаљније образложио:

“Психолог ми је помогао на бројним пољима, мислим да је то поготово значајно у оваквим мечевима на високом нивоу где одлучују фини детаљи. Мислим да је важно бити што је неутралнији могуће на овако великој сцени, потребан је неко да попричаш, неко да схвати како размишљам. Мислим да ми је то много помогло. То јесте процес који траје, али мислим да сам на правом путу“.

У четвртфиналу ће Андерсон играти са Станом Вавринком, полуфиналистом УС опена од пре две године.

“Играли смо неколико пута (Андерсон води 4-3), али биће то први пут на Грен слему. Углавном су то били густи мечеви – у Паризу сам победио иако је он сервирао за меч, на Квинсу смо играли два тај брејка. У последњих неколико година он је један од главних кандидата за освајање највећих титула, освојио је два ГС трофеја у последњих годину и по дана. Искуснији је у таквим ситуацијама, а мени је први пут. Ипак, осећам да прилично добро ударам лоптицу“.

Јужноафриканац има 29 година, тренутно је 14. на свету, а сан му је да уђе у Топ 10

“Тело ми је у одличном стању, радим све што могу да тако буде. Ишао сам на колеџ и касније сам почео каријеру, можда сам се зато увек осећао мало млађим од својих вршњака на Туру. Уз то, гледам и неке колеге, Роџер се са 34 године креће невероватно. Добро, он је један од најбољих спортиста свих времена, нећу да се проедим са њиме, али има још момака, Иво Карловић на пример. Ја осећам да напредујем, а жеља је и даље присутна. Не бринем о годинама“.

Коментари / 0

Оставите коментар