Anderson otkrio ključni sastojak svog uspjeha

Posle sedam poraza u osmini finala Gren slem turnira, Kevin Anderson napokon je prošao u četvrtfinale, pobedom nad Endijem Marijem na US openu.

Tenis 09.09.2015 | 18:40
Anderson otkrio ključni sastojak svog uspjeha

Južnoafrikanac kaže da je mnogo radio na sebi i da se to sada vidi.

“Razlog za pobedu nad Marijem nisu samo taktičke promene, već su to moje celokupne pripreme. Iza sebe imama sjajan tim – od trenera do kondicionog trenera, fizioterapeuta. Radio sam i sa sportski psihologom takođe – mislim da mi je to naročito pomoglo, da se osećam opuštenije u velikim mečevima“, rekao je Anderson i detaljnije obrazložio:

“Psiholog mi je pomogao na brojnim poljima, mislim da je to pogotovo značajno u ovakvim mečevima na visokom nivou gde odlučuju fini detalji. Mislim da je važno biti što je neutralniji moguće na ovako velikoj sceni, potreban je neko da popričaš, neko da shvati kako razmišljam. Mislim da mi je to mnogo pomoglo. To jeste proces koji traje, ali mislim da sam na pravom putu“.

U četvrtfinalu će Anderson igrati sa Stanom Vavrinkom, polufinalistom US opena od pre dve godine.

“Igrali smo nekoliko puta (Anderson vodi 4-3), ali biće to prvi put na Gren slemu. Uglavnom su to bili gusti mečevi – u Parizu sam pobedio iako je on servirao za meč, na Kvinsu smo igrali dva taj brejka. U poslednjih nekoliko godina on je jedan od glavnih kandidata za osvajanje najvećih titula, osvojio je dva GS trofeja u poslednjih godinu i po dana. Iskusniji je u takvim situacijama, a meni je prvi put. Ipak, osećam da prilično dobro udaram lopticu“.

Južnoafrikanac ima 29 godina, trenutno je 14. na svetu, a san mu je da uđe u Top 10

“Telo mi je u odličnom stanju, radim sve što mogu da tako bude. Išao sam na koledž i kasnije sam počeo karijeru, možda sam se zato uvek osećao malo mlađim od svojih vršnjaka na Turu. Uz to, gledam i neke kolege, Rodžer se sa 34 godine kreće neverovatno. Dobro, on je jedan od najboljih sportista svih vremena, neću da se proedim sa njime, ali ima još momaka, Ivo Karlović na primer. Ja osećam da napredujem, a želja je i dalje prisutna. Ne brinem o godinama“.

Komentari / 0

Ostavite komentar