Ђоковић: Имам план за Чилића!

Новак признао да његова игра није била добра против Лопеза, да га је Шпанац намучио, али да зна рецепт који ће применити на мечу против Хрвата.

Тенис 10.09.2015 | 12:45
Ђоковић: Имам план за Чилића!

Новак Ђоковић није играо најбољи тенис против Фелисијана Лопеза, али је упркос томе успео да избори пласман у полуфинале УС Опена.

Најбољи тенисер света одао је после меча признање Шпанцу чији су му сервиси правили велике проблеме.

"Он је један од ретких тенисера који игра сервис-волеј и на први и на други сервис. Ради се о великом серверу. Срећан сам што сам га победио у четири сета", рекао је Ђоковић.

Српски ас био је спреман на тежак меч, будући да је Лопез растерећено ушао у прво чествртфинале у Њујорку у каријери, после добрих партија остварених на турниру у Синсинатију, где је победио Милоша Раонића и Рафаела Надала.

Новак је признао да га сервис није служио.

"Тек у финишу четвртог сета осетио сам да сервирам како треба, осећао сам да је то то, након што у првом делу меча ништа није било добро. Када осећате да ствари крећу на боље, када погађате, сервирате прецизније, имате бољи проценат првог сервиса, добијате и на самопоуздању. То ме је опоравило у тај-брејку. Направио сам предност, имао сам добру антиципацију и искористио сам то", додао је најбољи тенисер света.

Ђоковића у полуфиналу очекује дуел против Марина Чилића, који брани трофеј УС Опена. Иако је Хрват добио 12 узастопних мечева у Њујорку, Ђоковић има план како да прекине тај низ.

Иако у међусобним дуелима Србин има фантастичан скор против Хрвата (13:0), истиче да га очекује изузетно тежак меч.

"Играли смо много пута заједно и велики смо пријатељи. Али веома добро знам шта треба да радим у мечу против њега и надам се да ћу успети да реализујем тај план", поручио је Ђоковић, који је 2011. подигао пехар у Њујорку.

Коментари / 0

Оставите коментар