Đoković: Imam plan za Čilića!

Novak priznao da njegova igra nije bila dobra protiv Lopeza, da ga je Španac namučio, ali da zna recept koji će primeniti na meču protiv Hrvata.

Tenis 10.09.2015 | 12:45
Đoković: Imam plan za Čilića!

Novak Đoković nije igrao najbolji tenis protiv Felisijana Lopeza, ali je uprkos tome uspeo da izbori plasman u polufinale US Opena.

Najbolji teniser sveta odao je posle meča priznanje Špancu čiji su mu servisi pravili velike probleme.

"On je jedan od retkih tenisera koji igra servis-volej i na prvi i na drugi servis. Radi se o velikom serveru. Srećan sam što sam ga pobedio u četiri seta", rekao je Đoković.

Srpski as bio je spreman na težak meč, budući da je Lopez rasterećeno ušao u prvo čestvrtfinale u Njujorku u karijeri, posle dobrih partija ostvarenih na turniru u Sinsinatiju, gde je pobedio Miloša Raonića i Rafaela Nadala.

Novak je priznao da ga servis nije služio.

"Tek u finišu četvrtog seta osetio sam da serviram kako treba, osećao sam da je to to, nakon što u prvom delu meča ništa nije bilo dobro. Kada osećate da stvari kreću na bolje, kada pogađate, servirate preciznije, imate bolji procenat prvog servisa, dobijate i na samopouzdanju. To me je oporavilo u taj-brejku. Napravio sam prednost, imao sam dobru anticipaciju i iskoristio sam to", dodao je najbolji teniser sveta.

Đokovića u polufinalu očekuje duel protiv Marina Čilića, koji brani trofej US Opena. Iako je Hrvat dobio 12 uzastopnih mečeva u Njujorku, Đoković ima plan kako da prekine taj niz.

Iako u međusobnim duelima Srbin ima fantastičan skor protiv Hrvata (13:0), ističe da ga očekuje izuzetno težak meč.

"Igrali smo mnogo puta zajedno i veliki smo prijatelji. Ali veoma dobro znam šta treba da radim u meču protiv njega i nadam se da ću uspeti da realizujem taj plan", poručio je Đoković, koji je 2011. podigao pehar u Njujorku.

Komentari / 0

Ostavite komentar