Федерер: Не смијем да будем уморан!

Роџер Федерер нада се да ће ове године бити свеж у завршници УС опена.

Тенис 09.09.2015 | 20:45
Федерер: Не смијем да будем уморан!

Прошле сезоне Федерер је у четвртфиналу играо пет сетова са Монфисом, а затим је испао од Марина Чилића у полуфиналу у три сета.

“Искрено, тешко ми је да се сетим како сам се осећао прошле године у ово време. Мислим да ми је меч са Монфисом одузео енергије, пре свега емотивно, био је врло напет меч. Забаван, не схватите ме погрешно, али напет“, рекао је Федерер и додао:

“Нисам се осећао уморним пред меч са Чилићем, али можда сам негде дубоко ипак био уморан. Не знам тачно где и шта, али дефинитивно сам прошле године играо више. Ове године то не би требало да се деси. Рећи ћу себи да не сме да се деси. Ћак и ако будем играо пет сетова, нема везе. Имао сам сјајну припрему и овде и у Синсинатију, нисам изгубио ни сет и заиста се добро осећам“.

Сада ће се у четвртфиналу Федерер састати са Ришаром Гаскеом, против којег води са 14-2 у међусобним окршајима.

“Мислим да Ришара никада раније нисам видео да игра као сада, допало ми се како је играо на Вимблдону, а и овде. Нисам видео много, али на Вимблдону је против Стана и Новака био импресиван. Имао је прави став, борио се, селекција ударца била му је исправна. Сада је наставио са добрим резултатима, сигуран сам да је добио на самопоуздању и да ће бити теже него у неким претходним окршајима“.

Федерер је петоструки освајач УС опена, али није играо у финалу још од 2009. године, када је изгубио од Дел Потра.

Коментари / 0

Оставите коментар