Federer: Ne smijem da budem umoran!

Rodžer Federer nada se da će ove godine biti svež u završnici US opena.

Tenis 09.09.2015 | 20:45
Federer: Ne smijem da budem umoran!

Prošle sezone Federer je u četvrtfinalu igrao pet setova sa Monfisom, a zatim je ispao od Marina Čilića u polufinalu u tri seta.

“Iskreno, teško mi je da se setim kako sam se osećao prošle godine u ovo vreme. Mislim da mi je meč sa Monfisom oduzeo energije, pre svega emotivno, bio je vrlo napet meč. Zabavan, ne shvatite me pogrešno, ali napet“, rekao je Federer i dodao:

“Nisam se osećao umornim pred meč sa Čilićem, ali možda sam negde duboko ipak bio umoran. Ne znam tačno gde i šta, ali definitivno sam prošle godine igrao više. Ove godine to ne bi trebalo da se desi. Reći ću sebi da ne sme da se desi. Ćak i ako budem igrao pet setova, nema veze. Imao sam sjajnu pripremu i ovde i u Sinsinatiju, nisam izgubio ni set i zaista se dobro osećam“.

Sada će se u četvrtfinalu Federer sastati sa Rišarom Gaskeom, protiv kojeg vodi sa 14-2 u međusobnim okršajima.

“Mislim da Rišara nikada ranije nisam video da igra kao sada, dopalo mi se kako je igrao na Vimbldonu, a i ovde. Nisam video mnogo, ali na Vimbldonu je protiv Stana i Novaka bio impresivan. Imao je pravi stav, borio se, selekcija udarca bila mu je ispravna. Sada je nastavio sa dobrim rezultatima, siguran sam da je dobio na samopouzdanju i da će biti teže nego u nekim prethodnim okršajima“.

Federer je petostruki osvajač US opena, ali nije igrao u finalu još od 2009. godine, kada je izgubio od Del Potra.

Komentari / 0

Ostavite komentar