ЕП: Кад Тео диригује, Србија разбије Турску!

Кошаркаши Србије забележили су и четврту победу на Евробаскету, савладана је репрезентација Турске резултатом 91:72.

Кошарка 09.09.2015 | 16:40
ЕП: Кад Тео диригује, Србија разбије Турску!

Овом победом изабраници Александра Ђорђевића истакли су кандидатуру за прву позицију у групи Б, док су Турци и други пут поражени у Берлину.

Најефикаснији у редовима Србије био је Мирослав Радуљица са 20 поена, а велике заслуге за то иду Милошу Теодосићу, који је већину од својих 13 упутио некадашњем саиграчу из ФМП.

Плејмејкер Србије је уписао 17 поена, од тога три тројке, а сјајну партију пружио је Никола Калинић са 15 поена. На другој страни Али Мухамед је уписао 16 поена, Семих Ерден 14, а Џеди Осман и Ерсан Иљасова по 11.

Што осталих статистичких података тиче, Србија је имала 34% шута за три поена, погодила је 9 из 26 покушаја, а за два поена су "Орлови" имали 63,2% успешности.

Забележили су 35 скокова , три више од противника, али и десет асистенција више (28-18). Кључ добре игре Србије био је и мали број изгубљених лопти (8), али и украдених (9).

Србија је од почетка утакмице наметнула свој начин игре, одбрана је била на стандардном нивоу, а оно што је веома битно за даљи ток првенства, прорадио је шут за три поена. У првих пет минута погађали су Марковић и Калинић, за серију од 10:2, која се наставила чак и после минута одмора који је затражио Ергин Атаман.

Успела је Турска да се консолидује, међутим није било одбране од сјајних напада Србије које је креирао Теодосић. Плејмејкер Србије је у првих 20 минута забележио десет асистенција, а “Орлови“ су у том периоду убацили чак 53 поена, уз сјајне проценте шута из игре.

Теодосић је покренуо Србију и у другом делу утакмице, разлика је поново прешла 20 поена, али је онда уследио кратак период доминације противника. Смањили су Турци и на 12 поена разлике, међутим даље од тога није могло, Радуљица је користио асистенције Теодосића и Бјелице, а у финишу је два закуцавања, за печат на сјајну партију комплетног тима забележио Немања Недовић.

Коментари / 0

Оставите коментар