EP: Kad Teo diriguje, Srbija razbije Tursku!

Košarkaši Srbije zabeležili su i četvrtu pobedu na Evrobasketu, savladana je reprezentacija Turske rezultatom 91:72.

Košarka 09.09.2015 | 16:40
EP: Kad Teo diriguje, Srbija razbije Tursku!

Ovom pobedom izabranici Aleksandra Đorđevića istakli su kandidaturu za prvu poziciju u grupi B, dok su Turci i drugi put poraženi u Berlinu.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Miroslav Raduljica sa 20 poena, a velike zasluge za to idu Milošu Teodosiću, koji je većinu od svojih 13 uputio nekadašnjem saigraču iz FMP.

Plejmejker Srbije je upisao 17 poena, od toga tri trojke, a sjajnu partiju pružio je Nikola Kalinić sa 15 poena. Na drugoj strani Ali Muhamed je upisao 16 poena, Semih Erden 14, a Džedi Osman i Ersan Iljasova po 11.

Što ostalih statističkih podataka tiče, Srbija je imala 34% šuta za tri poena, pogodila je 9 iz 26 pokušaja, a za dva poena su "Orlovi" imali 63,2% uspešnosti.

Zabeležili su 35 skokova , tri više od protivnika, ali i deset asistencija više (28-18). Ključ dobre igre Srbije bio je i mali broj izgubljenih lopti (8), ali i ukradenih (9).

Srbija je od početka utakmice nametnula svoj način igre, odbrana je bila na standardnom nivou, a ono što je veoma bitno za dalji tok prvenstva, proradio je šut za tri poena. U prvih pet minuta pogađali su Marković i Kalinić, za seriju od 10:2, koja se nastavila čak i posle minuta odmora koji je zatražio Ergin Ataman.

Uspela je Turska da se konsoliduje, međutim nije bilo odbrane od sjajnih napada Srbije koje je kreirao Teodosić. Plejmejker Srbije je u prvih 20 minuta zabeležio deset asistencija, a “Orlovi“ su u tom periodu ubacili čak 53 poena, uz sjajne procente šuta iz igre.

Teodosić je pokrenuo Srbiju i u drugom delu utakmice, razlika je ponovo prešla 20 poena, ali je onda usledio kratak period dominacije protivnika. Smanjili su Turci i na 12 poena razlike, međutim dalje od toga nije moglo, Raduljica je koristio asistencije Teodosića i Bjelice, a u finišu je dva zakucavanja, za pečat na sjajnu partiju kompletnog tima zabeležio Nemanja Nedović.

Komentari / 0

Ostavite komentar