Беко: Надам се да ће пронаћи налогодавце

Бизнисмен Милан Беко саслушан је у својству оштећеног у оквиру истраге коју води Више тужилаштво у Београду, поводом покушаја убиства, када је тешко рањен испред своје куће.

Србија 09.09.2015 | 15:10
Беко: Надам се да ће пронаћи налогодавце

Бизнисмен Милан Беко саслушан је данас у својству оштећеног у оквиру истраге коју води Више тужилаштво у Београду, поводом покушаја његовог убиства у новембру прошле године, када је тешко рањен испред своје куће.

Беко се у тужилаштву задржао око два и по сата и исказ је дао у присуству свог пуномоћника Зденка Томановића.

Након сведочења, Беко је новинарима испред Палате правде рекао да верује у рад полиције, да ће бити пронађени наручиоци напада на њега.

Беко је такође негодовао што, како је навео, тужилаштво није у стању да заштити интегритет истраге и спречи цурење поверљивих информација у јавност.

Он се нада да ће тужилаштво успети да обезбеди самосталност у раду "где год трагови или сумње у овом поступку воде".

Његов адвокат Томановић није давао изјаве за медије.

Према незваничним информацијама, Беко није препознао Мају Адровац као извршиоца тог кривичног дела.

Истрага се за сада води само против Маје Адровац, чији је ДНК нађен на чаури испаљеног метка на Бека, и она се налази у притвору.

Адровац је, на свој захтев, могла да присуствује испитивању бизнисмена.

Истрага против ње је покренута 18. јула, а на терет јој се ставља кривично дело тешко убиство у покушају, за које је запрећена казна од 10 до 30-40 година затвора.

ДНК Маје Адровац идентичан је ДНК који је нађен на чаури с места напада на Бека, потврдио је раније министар полиције Небојша Стефановић, напомињући да ће тек бити утврђено какву је конкретну улогу имала у том случају.

Мајин супруг Иван Адровац познат је у криминалим круговима и за сада није доступан правосудним органима.

На Милана Бека 14. новембра 2014. године пуцано је испред његове куће у Улици Андре Николића на Сењаку док је излазио из аута, када је задобио тешке повреде.

Сумња се да је нападач имао још једног саучесника.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Суштина

09.09.2015 13:14

Шта је овај тајкун имао од имовине 1989. године?

ОДГОВОРИТЕ