Beko: Nadam se da će pronaći nalogodavce

Biznismen Milan Beko saslušan je u svojstvu oštećenog u okviru istrage koju vodi Više tužilaštvo u Beogradu, povodom pokušaja ubistva, kada je teško ranjen ispred svoje kuće.

Srbija 09.09.2015 | 15:10
Beko: Nadam se da će pronaći nalogodavce

Biznismen Milan Beko saslušan je danas u svojstvu oštećenog u okviru istrage koju vodi Više tužilaštvo u Beogradu, povodom pokušaja njegovog ubistva u novembru prošle godine, kada je teško ranjen ispred svoje kuće.

Beko se u tužilaštvu zadržao oko dva i po sata i iskaz je dao u prisustvu svog punomoćnika Zdenka Tomanovića.

Nakon svedočenja, Beko je novinarima ispred Palate pravde rekao da veruje u rad policije, da će biti pronađeni naručioci napada na njega.

Beko je takođe negodovao što, kako je naveo, tužilaštvo nije u stanju da zaštiti integritet istrage i spreči curenje poverljivih informacija u javnost.

On se nada da će tužilaštvo uspeti da obezbedi samostalnost u radu "gde god tragovi ili sumnje u ovom postupku vode".

Njegov advokat Tomanović nije davao izjave za medije.

Prema nezvaničnim informacijama, Beko nije prepoznao Maju Adrovac kao izvršioca tog krivičnog dela.

Istraga se za sada vodi samo protiv Maje Adrovac, čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka na Beka, i ona se nalazi u pritvoru.

Adrovac je, na svoj zahtev, mogla da prisustvuje ispitivanju biznismena.

Istraga protiv nje je pokrenuta 18. jula, a na teret joj se stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović, napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.

Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Suština

09.09.2015 13:14

Šta je ovaj tajkun imao od imovine 1989. godine?

ODGOVORITE