УСО: Серена боља од сестре, Чилић од Цонге за 1/2-финале!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс савладала је сестру Венус са 6:2, 1:6, 6:3 у четвртфиналу УС опена. Бранилац титуле Марин Чилић пласирао се у полуфинале УС опена, пошто је победио Жо-Вилфредс Цонгу са 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3-7), 6:4.

Тенис 09.09.2015 | 11:00
УСО: Серена боља од сестре, Чилић од Цонге за 1/2-финале!

То је 16. Серенина победа у 27 окршаја са старијом сестром, па је сада још два тријумфа деле од освајања четири Грен слем титуле у једној сезони.

Обе тенисерке почеле су меч офанзивно, гледали смо поене високог интензитета, а тако је било све до 2:2. Онда је Серена подигла ниво игре, узела је четири гема у низу и освојила први сет.

На почетку другог сета Венус је искористила пад у игри млађе сестре, направила је брејк, а онда почела да игра боље и до краја је освојила само један гем.

Ни одлучујући сет није донео много узбуђења – Серена је већ на старту направила брејк, а у наредном гему асом је спасла брејк лопту. До краја је Венус грешила у свакој ситуацији у којој је иоле могла да припрети, па је Серена дошла до победе за сат и 41 минут игре.

За пласман у финале млађа Вилијамсова бориће се са Робертом Винчи, коју је победила у сва четири међусобна окршаја.

Други полуфинални пар биће познат у среду, а састају се Петра Квитова – Флавија Пенета и Викторија Азаренка – Симона Халеп.

Чилић је у завршници четвртог сета пропустио три меч лопте, потом и изгубио тај сет, али је успео да се консолидује и да на крају оствари тријумф.

У полуфиналу га чека бољи из дуела Новак Ђоковић – Фелисијано Лопес.

Меч је обележио велики број пропуштених брејк лопти – Чилићева реализација била је 3 од 14, а Цонгина још лошија, 1 од 10. Ипак, у петом сету када је било најважније, хрватски тенисер је низом изврсних ритерна направио кључни брејк и тада је подсетио на тенисера који је прошле године освојио УС опен.

Деловало је да ће све ићи много лакше за Чилића – француски тенисер у шестом гему првог сета пропустио је четири брејк лопте, од којих је на свакој имао активан поен, а то је Марин казнио у деветом гему и убрзо дошао до вођства.

Много тврђи био је други сет – са изузетком петог гема у којем је Чилић направио брејк, сервери су лако освајали своје гемове, а хрватски играч дошао је до предности од 2-0.

Међутим, Цонга до овог меча није изгубио ни сет и није желео лако да се преда – доводи сервис у ред и узвраћа у трећем сету, 2-1.

Четврти сет био је најузбудљивији и мало је недостајало да Чилић већ тада обезбеди победу, пошто је пропустио три меч лопте. Прво је при вођству 5:4 имао 15:40, а затим још једну меч лопту на 6:5. Сва три пута играо се активан поен, на други сервис Цонге – први пут је Француз одиграо прецизан форхенд, а у преостала два Чилић није био довољно агресиван.

Ушло се у тај брејк у којем је Хрват направио неколико грешака и Цонга је изборио пети сет.

Француз је на старту одлучујућег сета поново спасао две везане брејк лопте, да би затим у четвртом гему послао ритерн у аут на сопствену брејк лопту.

Споменутим изванредним ритернима Чилић прави брејк без изгубљеног поена у петом гему и све до десетог гема лако је чувао сервис. Тада ипак није могло без драме – Хрват је четврту меч лопту пропустио дуплом грешком, затим Цонга није био довољно одлучан на брејк лопти, а испоставило се да му је то била последња шанса, пошто је Чилић изнудио његову грешку на петој меч лопти и дошао до победе после четири сата игре.

Коментари / 0

Оставите коментар