Брена: Бугарска је моја друга домовина

Највећа југословенска фолк звезда Лепа Брена одржаће 22. октобра свој трећи концерт у Софији.

Занимљивости 09.09.2015 | 11:50
Брена: Бугарска је моја друга домовина

Први пут бугарску престоницу „покорила“ је 1990. године када је певала на препуном стадиону "Васил Левски" пред више од сто хиљада обожавалаца. У Софију се вратила 21 годину после тријумфа - 2011. и наступила пред 20.000 људи у дворани "Армејец", где ће певати и идућег месеца.

Тим поводом Брена је дала интервју за једну веома гледану бугарску телевизију, који је почео присећањем на спектакл који је приредила на стадиону "Левски".

Тај концерт ми је помогао да разумем бугарску публику и како она мене доживљава, што ми као уметнику много значи - казала је Лепа Брена, која ће ускоро објавити спот за песму "Љубав нова". - Искрено, када смо заказали концерт на стадиону на који сам дошла хеликоптером, нисам се надала да ће бити 105.000 људи.

Организатори су мисли да ће доћи 5.000-6.000. Док смо летели изнад стадиона, видела сам празан простор, али нисам била разочарана. Мислила сам, људи овде не знају за мене и мој концерт. Ипак је то друга земља. Истовремено са мојим, била су заказана још два велика концерта. Помишљала сам да одустанем, али, када смо слетели на пун стадион, помислила сам да се одржава фудбалска утакмица између Реал Мадрида и Манчестера.

Фолк дива испричала је и да јој је жао што се Југославија распала. Увек је, вели, била поносна што је са Балкана, па је сада тужна када људи негативно коментаришу овај простор:

Наш је и не треба да га се стидимо. Нико не може да нам уништи музикалност. Имамо специфичну музику, културу и храну. Никада ми неће бити јасно зашто се праве религијске поделе, кад свака религија проповеда доброту човека. Треба да поштујемо туђу као своју. Не знам шта тера људе да мрзе оне који су другачији по боји коже, религији или националној припадности. Распад Југославије и ратови у БиХ, Хрватској и Србији, оставили су велики печат на нас, тако да знам како је сиријским избеглицама. Мора да се пронађе неко решење и да им се помогне.

Политиком се никада није бавила, нити ће. По Брени, Балкан није место где народ воли да певачи политизирају, а политичари певају. Што се тиче предстојећег концерта, уверена је да ће поновити енергију са првог концерта у Софији, те да једва чека да се види са публиком у Бугарској, коју сматра својим другом домовином.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

09.09.2015 09:53

Све то говорис ради интереса.Ваљда поред Србије,Босна би ти требала бити друга домовина.Теби је лова од поријекла,оца,дједа и прадједа вазнија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx

09.09.2015 17:06

А теби Брена !

Name

либеро

11.09.2015 21:11

Сви ми који нам је лова битнија од неког тамо дједа пут yоур хандс уп ин тхе аир! Лова је данас најбитнија. 21. је вијек а не нека тамо 1389.

Name

Бугари

09.09.2015 22:54

Бугари су пријатни. Зене их воле. Пуно су блази од Србијанаца. Свака промјена годи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за брену

10.09.2015 16:57

Ко те *ебе краво стара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бугарин

12.01.2021 02:28

Е па како Бугарска да не е твоя. Иво Карамански ти плати 50 000 марак да му певаш. После два дана он пуно те клеца . Брено ,а кафану преди се зовеше "Мираж" Тамо на една маса един бугарин ,Васил Илиев се зовеше бе ставлил на свои рамена твои бели дуги ноги. Е Брено има йош живи люди де знают и са видели все. Тогаз си била лепа,фина и сада си йош добра и лепа,али не знам дали трошиш курац като преди кога си била млада .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

23.07.2022 20:41

Све сам простак и празилук.