Кенедијеви били оптерећени тежином

Роуз Кенеди била је изузетно оптерећена изгледом своје деветоро дјеце, посебно тежином, да је то била једна од константних тема у њиховом породичном дому, откривено је у недавно објављеним биографским књигама.

Занимљивости 09.09.2015 | 10:30
Кенедијеви били оптерећени тежином

Мајка породице је редовно бранила дјеци да се удебљају, па чак и кћерки Розмери, која је касније имала трагичну лоботомију, једну од највећих породичних тајни, која је обиљежила једну цијелу еру ове породице.

У биографским књигама ауторки Кејт Клифорд-Ларсон и Елизабет Келер-Пентакоф стоји да су Кендијева дјеца, а посебно Розмери, били увијек на дијети, пише Пеопле Магазине.

Страх од родитељске реакције на килограм вишка био је толико изражен да је Розмери чак послала и писмо извињења свом оцу, гдје га обавјештава да је на факултету добила неколико килограма:

"Биће ми жао ако помислите да сам се удебљала", написала је тада Розмери.

Џо Кенеди, глава породице, тада је написао писмо школи, гдје је изразио забринутост због кћеркине килаже.

Иначе, није тајна да је Роуз писма упућена својој дјеци завршавала увијек коментарима о тежини, гдје их је увијек упозоравала да пазе на килограме.

Чак и након ужасне лоботомије, килажа несрећне Розмери није престала да буде тема у породичном дому Кенедијевих.

Розмери је у годинама прије лоботимије била прелијепа млада жена, која је била изузетно привлачна.

Међутим, тада је откривено да, с времена на вријеме, зна да одлута из интерната и лута улицама Вашингтона цијелу ноћ.

Ово је било вријеме када је Џо Кенеди настојао да изгради каријеру својим синовима, првенствено Џону и Роберту, и прибојавао се да би кћерка, која је све чешће губила контролу, могла осрамотити породично име. Управо зато је, у највећој тајности, одлучио да је одведе на лоботомију.

Након ове операција Розмери је изгубила моћ говора, те је била ограничено покретна. До краја живота је била овисна о туђој помоћи.

Розмери је касније пребачена у католичку институцију "Ст. Цоллета", у Висконсину, гдје су се о њој бринуле часне сестре. Њена мајка ју је посјетила тек 1961. године, када је Џо Кенеди имао мождани удар.

Касније ју је мајка редовно посјећивала, али је тема тежине увијек била једна од главних.

Наводно је често знала назвати часне сестре и распитати се о томе шта Розмери једе и да ли је на дијети.

Када би је посјећивала, Роуз би знала рећи кћерки да не смије јести слатко касно увече, јер мора смршати.

"Занимљиво, то је иритирало часне сестре, које би након што Роуз оде знале отићи до кухиње и донијети Розмери дезерт", стоји у једној од ових књига.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар