Тајмс тврди: Ђоковић је први на свијету, вољели ви то или не!

"Верујем да постоји теорија привлачења ствари. Једноставно, живот тако функционише“, каже Ђоковић.

Тенис 10.09.2015 | 16:45
Тајмс тврди: Ђоковић је први на свијету, вољели ви то или не!

Новак Ђоковић је већину времена од последње четири године провео на месту број један, али, за многе он није на првом месту ван терена. Стасао је у ери када су на врхунцу били Роџер Федерер и Рафаел Надал, а већина није веровала да ће неко моћи да их поремети и збаци са трона. То тврди и сам Ђоковић.
„На почетку каријере био сам неко ко је хтео да изазове двојицу највећих. Људи су се питали . ко је овај из Србије, мале земље. Долази ниоткуд и хоће да постане најбољи. Знао сам да морам то све да покажем на терену“, рекао је Новак Њујорк Тајмсу.

Широм света су се распредале приче, па скоро легенде, да је Новаковим победама највише допринела дијета која није укљулчивала глутен. Ђоковић је у разговору за Тајмс рекао да то није у потпуности тачно.
„Дијета без глутена ми је помогла да постанем бољи, то је велика промена, али није моја тајна као што су је многи представили. Нисам почео да побеђујем само због тога“, рекао је Новак.

Ипак, он је додао да веома верује у визуелизацију и привлачење ствари. Први рекет света то овако објашњава.
„ Не волим да медитирам да бих одагнао проблеме, већ да бих се бавио визуелизацијом. То је јако битан део сваког човека, не само спортиста. Јако верујем у то. Верујем да постоји теорија привлачења ствари. Једноставно, живот тако функционише“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар