Tajms tvrdi: Đoković je prvi na svijetu, voljeli vi to ili ne!

"Verujem da postoji teorija privlačenja stvari. Jednostavno, život tako funkcioniše“, kaže Đoković.

Tenis 10.09.2015 | 16:45
Tajms tvrdi: Đoković je prvi na svijetu, voljeli vi to ili ne!

Novak Đoković je većinu vremena od poslednje četiri godine proveo na mestu broj jedan, ali, za mnoge on nije na prvom mestu van terena. Stasao je u eri kada su na vrhuncu bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, a većina nije verovala da će neko moći da ih poremeti i zbaci sa trona. To tvrdi i sam Đoković.
„Na početku karijere bio sam neko ko je hteo da izazove dvojicu najvećih. Ljudi su se pitali . ko je ovaj iz Srbije, male zemlje. Dolazi niotkud i hoće da postane najbolji. Znao sam da moram to sve da pokažem na terenu“, rekao je Novak Njujork Tajmsu.

Širom sveta su se raspredale priče, pa skoro legende, da je Novakovim pobedama najviše doprinela dijeta koja nije ukljulčivala gluten. Đoković je u razgovoru za Tajms rekao da to nije u potpunosti tačno.
„Dijeta bez glutena mi je pomogla da postanem bolji, to je velika promena, ali nije moja tajna kao što su je mnogi predstavili. Nisam počeo da pobeđujem samo zbog toga“, rekao je Novak.

Ipak, on je dodao da veoma veruje u vizuelizaciju i privlačenje stvari. Prvi reket sveta to ovako objašnjava.
„ Ne volim da meditiram da bih odagnao probleme, već da bih se bavio vizuelizacijom. To je jako bitan deo svakog čoveka, ne samo sportista. Jako verujem u to. Verujem da postoji teorija privlačenja stvari. Jednostavno, život tako funkcioniše“, zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar