Случај Пике запалио Шпанију!

Репрезентација побегла из Мадрида! Меч са Енглеском неће бити одигран на Сантјаго Бернабеу стадиону, а разлог је штопер Барслоне!

Фудбал 10.09.2015 | 08:30
Случај Пике запалио Шпанију!

Шпанија нема проблема у квалификацијама за ЕП, скоро да је обезбедила визу за Француску, али атмосфера је далеко од сјајне. Ђерар Пике је запалио Шпанију и изазвао бројне полемике. Већи део Шпаније га мрзи и не жели да га види у националном тиму.

Све је почело због Пикеовог дугачког језика и прозивки на рачун Реал Мадрида током прошле сезоне. И раније је Пике некусним шалама провоцирао највећег ривала. Тада је био у центру пажње када се нашалио са Кевин Ролданом, шпанским ди-џејом који је пуштао музику на рођенданској прослави Кристијана Роналда истог дана када је Реал доживео тежак пораз 0:4 од Атлетика. Пике се на Барселононој прослави титуле захвалио Ролдану и пецнуо Мадридисте који га одавно “не миришу”.

То је некако прошло, али нови скандал је изазвао када је одбио да критикује навијаче Барселоне и Билбаа који су звиждали шпанској химни у финалу Купа краља. Кап која је прелила чашу је било недавно лудовање у ноћном проводу до шест ујутро када је напустио камп репрезентације Шпаније како би се проводио.

На претходна два меча Црвене фурије одиргана у Леону и Овиједу, шпанска публика је салвама звиждука и увредама “частила” Пикеа и јасно му ставила до знања да је непожељан у националном тиму. Селектор Висенте дел Боске је стао на страну Барселониног штопера. Брани га и апелује на навијаче да се уразуме и да не звижде играчу који је оставио велики траг у националном тиму. Ипак, криза се очигледно продубила.

ФС Шпаније је данас потврдио да ће пријатељска утакмица против Енглеске заказана за 13. новембар на стадиону Сантјаго Бернабеу у Мадриду променити место одигравања. Мадрид више није у оптицају, репрезентација ће играти на југозападу државе, у Албасетеу где се очекује далеко топлија добродошлица Пикеу и где не влада велики анимозитет према Каталонцима.

Коментари / 0

Оставите коментар