Slučaj Pike zapalio Španiju!

Reprezentacija pobegla iz Madrida! Meč sa Engleskom neće biti odigran na Santjago Bernabeu stadionu, a razlog je štoper Barslone!

Fudbal 10.09.2015 | 08:30
Slučaj Pike zapalio Španiju!

Španija nema problema u kvalifikacijama za EP, skoro da je obezbedila vizu za Francusku, ali atmosfera je daleko od sjajne. Đerar Pike je zapalio Španiju i izazvao brojne polemike. Veći deo Španije ga mrzi i ne želi da ga vidi u nacionalnom timu.

Sve je počelo zbog Pikeovog dugačkog jezika i prozivki na račun Real Madrida tokom prošle sezone. I ranije je Pike nekusnim šalama provocirao najvećeg rivala. Tada je bio u centru pažnje kada se našalio sa Kevin Roldanom, španskim di-džejom koji je puštao muziku na rođendanskoj proslavi Kristijana Ronalda istog dana kada je Real doživeo težak poraz 0:4 od Atletika. Pike se na Barselononoj proslavi titule zahvalio Roldanu i pecnuo Madridiste koji ga odavno “ne mirišu”.

To je nekako prošlo, ali novi skandal je izazvao kada je odbio da kritikuje navijače Barselone i Bilbaa koji su zviždali španskoj himni u finalu Kupa kralja. Kap koja je prelila čašu je bilo nedavno ludovanje u noćnom provodu do šest ujutro kada je napustio kamp reprezentacije Španije kako bi se provodio.

Na prethodna dva meča Crvene furije odirgana u Leonu i Ovijedu, španska publika je salvama zvižduka i uvredama “častila” Pikea i jasno mu stavila do znanja da je nepoželjan u nacionalnom timu. Selektor Visente del Boske je stao na stranu Barseloninog štopera. Brani ga i apeluje na navijače da se urazume i da ne zvižde igraču koji je ostavio veliki trag u nacionalnom timu. Ipak, kriza se očigledno produbila.

FS Španije je danas potvrdio da će prijateljska utakmica protiv Engleske zakazana za 13. novembar na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu promeniti mesto odigravanja. Madrid više nije u opticaju, reprezentacija će igrati na jugozapadu države, u Albaseteu gde se očekuje daleko toplija dobrodošlica Pikeu i gde ne vlada veliki animozitet prema Kataloncima.

Komentari / 0

Ostavite komentar