ЕП до 21: "Петарда" Србије у Горњем Милановцу!

Фудбалери Србије до 21 године декласирали су Литавнију са 5:0 (3:0) у Горњем Милановцу у свом првом мечу квалификација за Европско првенство 2017.

Фудбал 08.09.2015 | 21:00
ЕП до 21: "Петарда" Србије у Горњем Милановцу!

Победу екипи селектора Сивића донели су двоструки стрелци Ђурђевић и Милинковић-Савић, а мрежу је једном затресао Ожеговић.

Србија је уписала прве бодове у новом квалификационом циклусу, док су поједине екипе из Групе 2 одиграле два и више мечева.

Још један меч одигран је у нашој групи, а Ирска је са 2:0 победила Андору.

„Орлићима“ је требало пола сата да први пут затресау мрежу гостију, иако су пре тога добре прилике пропустили Ђурђевић, Ожеговић и Милинковић-Савић. Потом су се ствари много лакше одвијале по српски тим за убедљиви тријумф.

Први гол постигао је Ђурђевић у 29. минуту. После центаршута Антонова, одбрамбени играц Литваније није успео да прими лопту на другој стативи, до ње је дошао Максимовић, додао у петерац, Озеговиц није успео да постигне гол, али је фудбалер Палерма био на правом месту и лопту сместио у празну мрезу.

Предност је дуплирана у 36. минуту после пенала над Ожеговићем, када је фудбалер Литваније закаснио да заустави играча Војводине и оборио га. Прецизан са беле тачке био је Ђурђевић.

Трећи гол на мечу постигао је Милинковић-Савић минут пре краја првог полувремена. Он је погодак постигао главом после додавања Грујића.

Ожеговић је повисио на 4:0 у 49. минуту, када је кроз средину добио лопту од Милинковић-Савића, кренуо је сам ка голману и лако га савладао.

Коначан резултат поставио је Милинковић-Савић у 75. минуту из одлично изведеног слободног ударца са 25 метра.

Коментари / 0

Оставите коментар