EP do 21: "Petarda" Srbije u Gornjem Milanovcu!

Fudbaleri Srbije do 21 godine deklasirali su Litavniju sa 5:0 (3:0) u Gornjem Milanovcu u svom prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017.

Fudbal 08.09.2015 | 21:00
EP do 21: "Petarda" Srbije u Gornjem Milanovcu!

Pobedu ekipi selektora Sivića doneli su dvostruki strelci Đurđević i Milinković-Savić, a mrežu je jednom zatresao Ožegović.

Srbija je upisala prve bodove u novom kvalifikacionom ciklusu, dok su pojedine ekipe iz Grupe 2 odigrale dva i više mečeva.

Još jedan meč odigran je u našoj grupi, a Irska je sa 2:0 pobedila Andoru.

„Orlićima“ je trebalo pola sata da prvi put zatresau mrežu gostiju, iako su pre toga dobre prilike propustili Đurđević, Ožegović i Milinković-Savić. Potom su se stvari mnogo lakše odvijale po srpski tim za ubedljivi trijumf.

Prvi gol postigao je Đurđević u 29. minutu. Posle centaršuta Antonova, odbrambeni igrac Litvanije nije uspeo da primi loptu na drugoj stativi, do nje je došao Maksimović, dodao u peterac, Ozegovic nije uspeo da postigne gol, ali je fudbaler Palerma bio na pravom mestu i loptu smestio u praznu mrezu.

Prednost je duplirana u 36. minutu posle penala nad Ožegovićem, kada je fudbaler Litvanije zakasnio da zaustavi igrača Vojvodine i oborio ga. Precizan sa bele tačke bio je Đurđević.

Treći gol na meču postigao je Milinković-Savić minut pre kraja prvog poluvremena. On je pogodak postigao glavom posle dodavanja Grujića.

Ožegović je povisio na 4:0 u 49. minutu, kada je kroz sredinu dobio loptu od Milinković-Savića, krenuo je sam ka golmanu i lako ga savladao.

Konačan rezultat postavio je Milinković-Savić u 75. minutu iz odlično izvedenog slobodnog udarca sa 25 metra.

Komentari / 0

Ostavite komentar