ЕП: Србија - Исланд 93:64, реакције...

"На прави начин смо приступили својој игри и Исланду", рекао је селектор после убедљиве победе. Први центар репрезентације Србије каже да "стално добија по носу" и додаје: "Можемо само да дижемо форму". Немања Недовић рекао је да је утакмица против Исланда појединим тренуцима била тежа него претходне две на шампионату. Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је да је задовољан после победе над Исландом и нагласио да је игра у другом полувремену онаква каквој ’Орлови’ теже.

Кошарка 08.09.2015 | 18:40
ЕП: Србија - Исланд 93:64, реакције...

План Саше Ђорђевића је остварен. Исланд је побеђен убедљиво - 93:64, минутажа играча је подељена, а енергија сачувана и за наредне изазове у Берлину (Турска у среду, Италија у четвртак - обе од 14.30 часова) и наставак Еуробаскета.

"Честитам својим играчима на озбиљности и одговорности којом су пришли овој утакмици. Играли смо са вољом, чврсто. Имамо велико поштовање за то како Исланђани играју, за њихову храброст, карактер, све је то у њиховом духу и много их поштујемо", рекао је селектор после утакмице.

Ђорђевић је посебно акцентовао равномерно распоређену минутажу, уз оцену да је то јако важно пред дуел са Турском.

Истакао је да његов тим ни у једном тренутку није помислио на опуштање.

"Ниједном нисмо рекли 'лако ћемо'. То је добра ствар. Идемо даље, размишљамо о Турској, погледаћемо сада, па да видимо како ћемо против њих сутра. Изузетан је противник, имају добру игру, одиграли су највише припремних утакмица, 14".

"Имамо у глави против кога играмо, без обзира на њихов резултат са Шпанијом у недељу, јер су Шпанци одиграли онако како играју Шпанци... Ко год да је стао против њих, они би тако играли... Осим нас", насмејао се селектор.

Екипа је следила његове инструкције и офанзивно и дефанзивно.

"Када играш против овако атипичне екипе, догоди се често да изгубиш у офанзивном скоку. Циљ је био да не буде отворених шутева и то смо углавном успели. Изгубљене лопте су резултат њихове агресивности и не знам како вам је изгледало, али су они крај терена толико брзи да је то стварно... Понављам, имам апсолутни респект према свему што пружају на Еуробаскету".

Наредног ривала, Турску, добро познаје, али ће у припреми пре свега поћи од свог тима.

"Јако јако су озбиљна екипа, али ми се о почетка бавимо нама... Јуче је направљена анализа грешака из претходне утакмице, које нам помажу да створимо печат наше игре и сигурности, које нам значе. Тако да увек идемо ка томе. Припремићемо и ту утакмицу, али... Не могу сад да кажем. Бавимо се нама, па нека они мисле", завршио је Ђорђевић.

И после утакмице Србија - Исланд (93:64), у оквиру 3. кола Б групе Еуробаскета, Мирослав Радуљица стао је пред новинаре у крвавом дресу.

Водио је велике дуеле са нижим и јако борбеним Исланђанима. Ударан је, али је и узвратио, направивши неспортски фаул.

Након меча, "упадало" је у очи да му је дрес крвав.

"То значи нешто? Је л' то добро?", насмејао се центар.

"Добро је. Добијам по носу стално, ништа страшно".

Радуљица је оценио да поглед на семафор не осликава на прави начин тежину посла који је данас урађен.

"Било нам је тешко, иако то резултат можда не показује. Исланд игра атипично, сви су отприлике исте висине и мени је на моменте можда било тешко када су ме (у одбрани - прим. аут) извлачили на игру '1 на 1'. Трудио сам се колико је могло и на крају је испало добро".

Наредни ривал "орлова" је Турска, у среду од 14.30.

"Идемо и у тој утакмици на победу. Можемо само да дижемо своју форму и да се припремамо за тај меч као и за сваки други".

„У неким моментима је било теже на овој него на претходне две утакмице. Исланђани су атипична екипа, имају пет играча исте висине и сви преузимају свакога. Требало нам је времена да се прилагодимо. Сада смо играли ми млађи, да бисмо се разигравали и одмарали старије“, рекао је Недовић.

Наредни меч Србија игра са Турском у среду у 14.30.

„Они имају јако добар тим, као и сваке године. Максимално ћемо их озбиљно схватити, а утакмица нам је битна, јер нам доноси прво место у групи“, рекао је Недовић.

Марко Симоновић казао је да је задовољан наступима екипе на шампионату и на овој утакмици.

„Нисмо им допустили да направе проблем, разиграли смо 12 играча, да се одморе носиоци...Супер све изгледа. Чекају нас још две тешке утакмице. Против Турске неће бити лако. Ако добијемо, имамо доста добру истуацију. Ми ћемо имати мало више времена за одмор, морамо да зауставимо (Бобија) Диксона (Али Мухамед) и (Ирсана) Иљасову, и да ту лежи кључ победе“, рекао је Симоновић.

Богдановића је пред почетак Евробаскета мучила повреда леђа, а иако она није потпуно залечена, то га није спречило да да све од себе на терену.

„Полако улазим у ритам, леђа ме још мало боле, али биће све како треба. Направили смо неколико малих грешака у првом полувремену, у другом смо показали ниво игре каквом тежимо и какве су нам амбиције“, рекао је Богдановић.

Богдановић је у дуелу са Исландом утакмицу завршио са девет поена, седам скокова и шест асистенција.

„Чека нас сад тежа утакмица, Турска је екипа која се бори за опстанак, а евентуална победа би нам донела прво место. Сигурно је да ћемо се борити“, нагласио је Богдановић.

Коментари / 0

Оставите коментар