EP: Srbija - Island 93:64, reakcije...

"Na pravi način smo pristupili svojoj igri i Islandu", rekao je selektor posle ubedljive pobede. Prvi centar reprezentacije Srbije kaže da "stalno dobija po nosu" i dodaje: "Možemo samo da dižemo formu". Nemanja Nedović rekao je da je utakmica protiv Islanda pojedinim trenucima bila teža nego prethodne dve na šampionatu. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je zadovoljan posle pobede nad Islandom i naglasio da je igra u drugom poluvremenu onakva kakvoj ’Orlovi’ teže.

Košarka 08.09.2015 | 18:40
EP: Srbija - Island 93:64, reakcije...

Plan Saše Đorđevića je ostvaren. Island je pobeđen ubedljivo - 93:64, minutaža igrača je podeljena, a energija sačuvana i za naredne izazove u Berlinu (Turska u sredu, Italija u četvrtak - obe od 14.30 časova) i nastavak Eurobasketa.

"Čestitam svojim igračima na ozbiljnosti i odgovornosti kojom su prišli ovoj utakmici. Igrali smo sa voljom, čvrsto. Imamo veliko poštovanje za to kako Islanđani igraju, za njihovu hrabrost, karakter, sve je to u njihovom duhu i mnogo ih poštujemo", rekao je selektor posle utakmice.

Đorđević je posebno akcentovao ravnomerno raspoređenu minutažu, uz ocenu da je to jako važno pred duel sa Turskom.

Istakao je da njegov tim ni u jednom trenutku nije pomislio na opuštanje.

"Nijednom nismo rekli 'lako ćemo'. To je dobra stvar. Idemo dalje, razmišljamo o Turskoj, pogledaćemo sada, pa da vidimo kako ćemo protiv njih sutra. Izuzetan je protivnik, imaju dobru igru, odigrali su najviše pripremnih utakmica, 14".

"Imamo u glavi protiv koga igramo, bez obzira na njihov rezultat sa Španijom u nedelju, jer su Španci odigrali onako kako igraju Španci... Ko god da je stao protiv njih, oni bi tako igrali... Osim nas", nasmejao se selektor.

Ekipa je sledila njegove instrukcije i ofanzivno i defanzivno.

"Kada igraš protiv ovako atipične ekipe, dogodi se često da izgubiš u ofanzivnom skoku. Cilj je bio da ne bude otvorenih šuteva i to smo uglavnom uspeli. Izgubljene lopte su rezultat njihove agresivnosti i ne znam kako vam je izgledalo, ali su oni kraj terena toliko brzi da je to stvarno... Ponavljam, imam apsolutni respekt prema svemu što pružaju na Eurobasketu".

Narednog rivala, Tursku, dobro poznaje, ali će u pripremi pre svega poći od svog tima.

"Jako jako su ozbiljna ekipa, ali mi se o početka bavimo nama... Juče je napravljena analiza grešaka iz prethodne utakmice, koje nam pomažu da stvorimo pečat naše igre i sigurnosti, koje nam znače. Tako da uvek idemo ka tome. Pripremićemo i tu utakmicu, ali... Ne mogu sad da kažem. Bavimo se nama, pa neka oni misle", završio je Đorđević.

I posle utakmice Srbija - Island (93:64), u okviru 3. kola B grupe Eurobasketa, Miroslav Raduljica stao je pred novinare u krvavom dresu.

Vodio je velike duele sa nižim i jako borbenim Islanđanima. Udaran je, ali je i uzvratio, napravivši nesportski faul.

Nakon meča, "upadalo" je u oči da mu je dres krvav.

"To znači nešto? Je l' to dobro?", nasmejao se centar.

"Dobro je. Dobijam po nosu stalno, ništa strašno".

Raduljica je ocenio da pogled na semafor ne oslikava na pravi način težinu posla koji je danas urađen.

"Bilo nam je teško, iako to rezultat možda ne pokazuje. Island igra atipično, svi su otprilike iste visine i meni je na momente možda bilo teško kada su me (u odbrani - prim. aut) izvlačili na igru '1 na 1'. Trudio sam se koliko je moglo i na kraju je ispalo dobro".

Naredni rival "orlova" je Turska, u sredu od 14.30.

"Idemo i u toj utakmici na pobedu. Možemo samo da dižemo svoju formu i da se pripremamo za taj meč kao i za svaki drugi".

„U nekim momentima je bilo teže na ovoj nego na prethodne dve utakmice. Islanđani su atipična ekipa, imaju pet igrača iste visine i svi preuzimaju svakoga. Trebalo nam je vremena da se prilagodimo. Sada smo igrali mi mlađi, da bismo se razigravali i odmarali starije“, rekao je Nedović.

Naredni meč Srbija igra sa Turskom u sredu u 14.30.

„Oni imaju jako dobar tim, kao i svake godine. Maksimalno ćemo ih ozbiljno shvatiti, a utakmica nam je bitna, jer nam donosi prvo mesto u grupi“, rekao je Nedović.

Marko Simonović kazao je da je zadovoljan nastupima ekipe na šampionatu i na ovoj utakmici.

„Nismo im dopustili da naprave problem, razigrali smo 12 igrača, da se odmore nosioci...Super sve izgleda. Čekaju nas još dve teške utakmice. Protiv Turske neće biti lako. Ako dobijemo, imamo dosta dobru istuaciju. Mi ćemo imati malo više vremena za odmor, moramo da zaustavimo (Bobija) Diksona (Ali Muhamed) i (Irsana) Iljasovu, i da tu leži ključ pobede“, rekao je Simonović.

Bogdanovića je pred početak Evrobasketa mučila povreda leđa, a iako ona nije potpuno zalečena, to ga nije sprečilo da da sve od sebe na terenu.

„Polako ulazim u ritam, leđa me još malo bole, ali biće sve kako treba. Napravili smo nekoliko malih grešaka u prvom poluvremenu, u drugom smo pokazali nivo igre kakvom težimo i kakve su nam ambicije“, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je u duelu sa Islandom utakmicu završio sa devet poena, sedam skokova i šest asistencija.

„Čeka nas sad teža utakmica, Turska je ekipa koja se bori za opstanak, a eventualna pobeda bi nam donela prvo mesto. Sigurno je da ćemo se boriti“, naglasio je Bogdanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar