Нико ништа није радио данима након напада

Министар безбједности БиХ Драган Мектић незадовољан је начином на који је обезбјеђиван скуп у Поточарима када је покушано убиство предсједника Владе Србије Александра Вучића, начином на који су полицијске структуре у БиХ радиле након тог догађаја и начином на који је вођена истрага.

Босна и Херцеговина 08.09.2015 | 22:55
Нико ништа није радио данима након напада

Мектић је на конференцији за новинаре у Сарајеву истакао да седам дана након напада на Вучића нико ништа није радио, да нико на лицу мјеста није истраживао.

"Одговорност је и истражитеља Агенције за истраге и заштиту БиХ и Дирекције за координацију полицијских тијела у БиХ. Тражио сам оставку директора Дирекције Мирсада Вилића, али је познато како се понашао Независни полицијски одбор који је најјачи инструмент политичких елита, структура и странака да држе полицијске структуре под страховитим утицајем", рекао је Мектић.

Према његовим ријечима, достављене су одређене информације Тужилаштву БиХ и сада је на тој институцији да даље ради.

Премијер Србије нападнут је 11. јула након комеморације жртвама злочина у Сребреници. Вучића је, прво вербално, а затим и каменицама, напала група људи у Поточарима.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

СРБИН Един Џеко

08.09.2015 16:26

Муслиманска посла никада и нису ништа радили зато се и боје да ће се одцјепити РЕПУБЛИКА СРПСКА па ће морати почети радити јер више изговора на Србе неће бити. Глупаци су то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љекар

08.09.2015 17:04

Ре_србине Дзеко изгледа да ти је глад ударила у главу.

Name

Глупости

08.09.2015 17:20

Какве везе ово има са муслиманима? Сребреница је у Републици Српској. То значи да је једини и искључиви орган који има обавезу да обезбјеђује територију и људе МУП РС. То што је тај МУП (1) допустио организаторима да поставе своје обезбјеђење (и тиме прекршио устав РС препуштајући да други имају право употребе силе у РС-у), (2) што се оглушио на упозорења која су била послата седмицама прије инцидента и (3) што нису заштитили све (па и Вучића) - због тога би неки морали минимално да поднесу оставку, ако не и да заврше у затвору. Овдје, нити је неко из врха РС одговарао, нити сада спроводе истрагу, нити имају интерес да се случај расвјетли. Питај се "Ко има користи од тога да се деси овај инцидент"? Брзо ћеш схватити да све упућује на оне који годинама хушкају Србе на друге, за то вријеме пунећи споствене џепове. Почистимо своју кућу, па ће нас и други поштовати.

Name

Градишка

08.09.2015 16:36

Ко је Министар за безбједност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

08.09.2015 16:58

Немају времена иду да хапсе Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

08.09.2015 17:17

ЗАР САВЕЗ НЕМА СПОСОБНИЈЕГ ЦОВЈЕКА МЕКТИЦУ ДАНАС ХВАТАЈУ БЕЗБЈЕДЊАКА У БЈЕЉИНИ А ОН НЕМА ПОЈМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

08.09.2015 18:36

Министар безбједности да хитно поднесе оставку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре глупости

08.09.2015 19:36

Глупост је не знати да је Шварц Шилинг, тутор постављен да влада, задњи дан свог мандата, донио одлуку да меморијални центар Поточаре, издвоји из безбједносне надлежности МУП-а Републике Српске и преда у надлежност, тада СИПА а од 2011 године Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.Дакле искључива надлежност а и одговорност у обезбјеђењу тог јавног скупа је била Дирекције. Није тачна констатација министра Мектића да седам дана нико ништа није радио. Јесте радило се у Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ, али не на истрази јер тамо нема нико способан да то ради, већ се радило на фалисификовању свих докумената који су се тицали обезбјеђења тог скупа.Значајне промјене је претрпио план обезбјеђење из којег су избачени сви елементи који би могли бити компромитујући у евентуалној истрази. Све службене забиљешке полицијских службеника, које су у себи садржавале било какве доказе, сазнања и слично, су уништене, а полицијски службеници су позвани да напишу друге, према диктату главног боса. То министар добро зна, али виши интереси му не дозвољавају да о томе коментарише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

08.09.2015 20:18

Искрено хвала. Ако је ово што пишеш истина, онда сам много научио. И забринуо. Још више него што већ јесам.

Name

ВОЈВОДА

09.09.2015 10:51

С том разликом што ''они'' нису неспособни, него свесно опструишу истрагу по наређењу тзв. политичке елите из Сарајева. А из правосуђа поручују да их се остави на миру пошто су то као независне институције. Које лицемерје. Цврц!

Name

саса

09.09.2015 11:01

Поднеси оставку министре.Напад на страног дрзавника,а не мрда се смјеста са урадјеним послом...или мјењај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

09.09.2015 13:03

Ко је тај Вучић,виц фигура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈВОДА

09.09.2015 13:40

Где си НУЛО од човека? Откуд сад, па ти? (За оне који не знају француски језик, ЗЕРО на српски језик преводи се као НУЛА).