Niko ništa nije radio danima nakon napada

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nezadovoljan je načinom na koji je obezbjeđivan skup u Potočarima kada je pokušano ubistvo predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, načinom na koji su policijske strukture u BiH radile nakon tog događaja i načinom na koji je vođena istraga.

Bosna i Hercegovina 08.09.2015 | 22:55
Niko ništa nije radio danima nakon napada

Mektić je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da sedam dana nakon napada na Vučića niko ništa nije radio, da niko na licu mjesta nije istraživao.

"Odgovornost je i istražitelja Agencije za istrage i zaštitu BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH. Tražio sam ostavku direktora Direkcije Mirsada Vilića, ali je poznato kako se ponašao Nezavisni policijski odbor koji je najjači instrument političkih elita, struktura i stranaka da drže policijske strukture pod strahovitim uticajem", rekao je Mektić.

Prema njegovim riječima, dostavljene su određene informacije Tužilaštvu BiH i sada je na toj instituciji da dalje radi.

Premijer Srbije napadnut je 11. jula nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

SRBIN Edin Džeko

08.09.2015 16:26

Muslimanska posla nikada i nisu ništa radili zato se i boje da će se odcjepiti REPUBLIKA SRPSKA pa će morati početi raditi jer više izgovora na Srbe neće biti. Glupaci su to.

ODGOVORITE
Name

ljekar

08.09.2015 17:04

Re_srbine Dzeko izgleda da ti je glad udarila u glavu.

Name

Gluposti

08.09.2015 17:20

Kakve veze ovo ima sa muslimanima? Srebrenica je u Republici Srpskoj. To znači da je jedini i isključivi organ koji ima obavezu da obezbjeđuje teritoriju i ljude MUP RS. To što je taj MUP (1) dopustio organizatorima da postave svoje obezbjeđenje (i time prekršio ustav RS prepuštajući da drugi imaju pravo upotrebe sile u RS-u), (2) što se oglušio na upozorenja koja su bila poslata sedmicama prije incidenta i (3) što nisu zaštitili sve (pa i Vučića) - zbog toga bi neki morali minimalno da podnesu ostavku, ako ne i da završe u zatvoru. Ovdje, niti je neko iz vrha RS odgovarao, niti sada sprovode istragu, niti imaju interes da se slučaj rasvjetli. Pitaj se "Ko ima koristi od toga da se desi ovaj incident"? Brzo ćeš shvatiti da sve upućuje na one koji godinama huškaju Srbe na druge, za to vrijeme puneći spostvene džepove. Počistimo svoju kuću, pa će nas i drugi poštovati.

Name

Gradiška

08.09.2015 16:36

Ko je Ministar za bezbjednost?

ODGOVORITE
Name

sss

08.09.2015 16:58

Nemaju vremena idu da hapse Srbe.

ODGOVORITE
Name

rade

08.09.2015 17:17

ZAR SAVEZ NEMA SPOSOBNIJEG COVJEKA MEKTICU DANAS HVATAJU BEZBJEDNJAKA U BJELJINI A ON NEMA POJMA.

ODGOVORITE
Name

ja

08.09.2015 18:36

Ministar bezbjednosti da hitno podnese ostavku!

ODGOVORITE
Name

re gluposti

08.09.2015 19:36

Glupost je ne znati da je Švarc Šiling, tutor postavljen da vlada, zadnji dan svog mandata, donio odluku da memorijalni centar Potočare, izdvoji iz bezbjednosne nadležnosti MUP-a Republike Srpske i preda u nadležnost, tada SIPA a od 2011 godine Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.Dakle isključiva nadležnost a i odgovornost u obezbjeđenju tog javnog skupa je bila Direkcije. Nije tačna konstatacija ministra Mektića da sedam dana niko ništa nije radio. Jeste radilo se u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, ali ne na istrazi jer tamo nema niko sposoban da to radi, već se radilo na falisifikovanju svih dokumenata koji su se ticali obezbjeđenja tog skupa.Značajne promjene je pretrpio plan obezbjeđenje iz kojeg su izbačeni svi elementi koji bi mogli biti kompromitujući u eventualnoj istrazi. Sve službene zabilješke policijskih službenika, koje su u sebi sadržavale bilo kakve dokaze, saznanja i slično, su uništene, a policijski službenici su pozvani da napišu druge, prema diktatu glavnog bosa. To ministar dobro zna, ali viši interesi mu ne dozvoljavaju da o tome komentariše.

ODGOVORITE
Name

Hvala

08.09.2015 20:18

Iskreno hvala. Ako je ovo što pišeš istina, onda sam mnogo naučio. I zabrinuo. Još više nego što već jesam.

Name

ВОЈВОДА

09.09.2015 10:51

С том разликом што ''они'' нису неспособни, него свесно опструишу истрагу по наређењу тзв. политичке елите из Сарајева. А из правосуђа поручују да их се остави на миру пошто су то као независне институције. Које лицемерје. Цврц!

Name

sasa

09.09.2015 11:01

Podnesi ostavku ministre.Napad na stranog drzavnika,a ne mrda se smjesta sa uradjenim poslom...ili mjenjaj

ODGOVORITE
Name

Zero

09.09.2015 13:03

Ko je taj Vučić,vic figura.

ODGOVORITE
Name

ВОЈВОДА

09.09.2015 13:40

Где си НУЛО од човека? Откуд сад, па ти? (За оне који не знају француски језик, ЗЕРО на српски језик преводи се као НУЛА).