Одбојкашице Србије - то је прави тим!

Освајањем сребра на Светском купу и обезбеђивањем визе за Олимпијске игре изабранице Зорана Терзића направиле сјајну увертиру за ЕП и потврдиле да су сазреле као екипа.

Остали спортови 09.09.2015 | 16:20
Одбојкашице Србије - то је прави тим!

Одбојкашице Србије одрадиле су одличан посао на Светском купу, први пут освојиле су медаљу и обезбедиле учешће на Олимпијским играма наредне године у Рио де Жанеиру.

Капитен Маја Огњеновић рекла је да је њена екипа направила велику ствар.

"Када смо кренули на такмичење, нисам била сигурна колико је ово било очекивано, можда је реалност да будемо међу прве три-четири екипе. Била је јака конкуренција, систем такмичења је напоран, али ово што смо урадиле и направиле 10 узастопних победа је велики успех и када играте против слабијих екипа, а камоли са оваквим противницама", рекла је Огненовићева.

"Направиле смо велику ствар јер смо себи олакшале посао, да не идемо на друге или треће квалификације са којих смо претходна два пута ишле на Олимпијске игре. То је феноменална и велика ствар, али друго место на Светском купу је можда још и већа, оставити иза себе селекције САД, Русије и Јапана је изузетан успех".

Она је истакла да ће успех на Светском купу бити значајан екипи уочи предстојећег Европског првенства, које ће се од 26. септембра до 4. октобра одржати у Холандији и Белгији.

"Успех на Светском купу показује да смо сазреле као тим и да смо играле као екипа. Било је мало успона и падова, можда у писледњој утакмици. То је била последица умора и велики улог који је меч носио. Задовољни смо и срећни, али нема претераног времена за славље, пошто нас за две недеље очекује можда и најважније такмичење у сезони".

Селектор Србије Зоран Терзић такође истиче да је екипа напредовала.

"Дошло је до промена на појединим позицијама и квалитет играча се изједначио, па је нормално да већи број играча добије шансу. То је квалитет нашег тима, али и нешто на шта ће наши противници морати да рачунају. То је једна од добрих ствари на Светском купу и уз добру игру коју смо приказали малтене током целог такмичења, јесте оно што радује. Наравно, радује и пласман у Рио, али и то што смо освојили медаљу на Светском купу, први пут у историји", рекао је Терзић.

Селектор је навео да је екипа успехом у Јапану "на боље променила план за наредну годину", јер неће играти квалификације за Игре у јануару и мају.

"Моћи ћемо на миру да се припремамо за Олимпијске игре. Имаћемо само два такмичења, Гран при и олимпијски турнир. Направићемо прави план где ће бити времена за припреме и да најзад одемо на Игре здрави и комплетни и покажемо оно што знамо", рекао је Терзић и додао да ће екипа у етапама почети припреме за Европско првенство, пошто ће поједине играчице добити више времена за одмор, али да ће од суботе тим бити комплетан.

Бранкица Михајловић проглашена је за најбољег примача сервиса на Светском купу, али лични успех ставља у други план."То ми прија, нарочито пред Европско првенство. Срећна сам и узбуђена, али индивидуално признање стављам у други план, најбитнија је медаља и пласман на Олимпијске игре", рекла је Михајловићева.

Коментари / 0

Оставите коментар