Опет исто: Анализе, анализе, анализе... Па, докле више?!

Поново смо чули оно чувено: "Видели смо где смо ми, а где су они". И још чувеније: "Анализираћемо". А, кад ће уследити одговори и помак набоље? То... Други пут.

Фудбал 08.09.2015 | 23:30
Опет исто: Анализе, анализе, анализе... Па, докле више?!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је након пораза од Француске у 100. утакмици нашег државног тима под именом – Србија, да је свестан проблема његовог тима и да ће се то анализирати у предстојећем периоду.

"Неке ствари се кристалишу, у процесу смо каквом јесмо. Знамо добро своје проблеме, анализираћемо их у наредним данима. Углавном сви играчи су добили шансу и то је једна одлична слика како и шта даље", рекао је Ћурчић новинарима после утакмице у Бордоу.

Србија је изгубила од Француске резиултатом 2:1, иако је ривал могао и убедљивије да победи, али није искористио бројне прилике, посебно у првом полувремену.

Готово да нема утакмице нашег државног тима у којој смо подбацили, разочарали и одиграли испод очекиваног нивоа, а да је све што су навијачи од актера могли да чују - најава анализе. Неко би рекао да су нам године прошле у анализама и поставио питање:

Шта смо из тих анализа закључили? И шта смо променили? И колико је још времена потребно да серија селектора на нашој клупи дође, уочи проблеме, направи анализе, понови анализе и извуче закључке?

Осим, што су актери затражили и углавном добили још времена за још анализа и још утакмица у којима ћемо видети где су неки тамо они, а где смо ми.

Овог пута добро смо видели где смо. И где су.

"Морамо бити свесни где су они, а где смо ми у овом тренутку. Неке ствари смо предвидели из првог полувремена, могло је да буде и убедљивије. Уверили смо се да је Француска феноменална екипа", казао је Ћурчић.

Према његовим речима, Александар Коларов се повредио на утакмици против Јерменије и да је то пореметило тим пред дуел са Француском.

"Нисмо желели да ризикујемо с њим пред његове обавезе у клубу. Не кажем да је Иван Обрадовић одиграо лоше, већ да је све то пореметило екипу. Прате нас такви проблеми да и ова утакмица није у последњој линији одиграна у истом саставу", навео је селектор.

Он је истакао да други погодак Блеза Матуидија "јесте еврогол", али да његова екипа није добро обезбедила простор од 20 метара.

Репрезентација Србије ће се идући поут окупити у октобру, када ће гостовати у Албанији и дочекати Португал у завршници квалификација за Европско првенство.

Коментари / 0

Оставите коментар