Opet isto: Analize, analize, analize... Pa, dokle više?!

Ponovo smo čuli ono čuveno: "Videli smo gde smo mi, a gde su oni". I još čuvenije: "Analiziraćemo". A, kad će uslediti odgovori i pomak nabolje? To... Drugi put.

Fudbal 08.09.2015 | 23:30
Opet isto: Analize, analize, analize... Pa, dokle više?!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je nakon poraza od Francuske u 100. utakmici našeg državnog tima pod imenom – Srbija, da je svestan problema njegovog tima i da će se to analizirati u predstojećem periodu.

"Neke stvari se kristališu, u procesu smo kakvom jesmo. Znamo dobro svoje probleme, analiziraćemo ih u narednim danima. Uglavnom svi igrači su dobili šansu i to je jedna odlična slika kako i šta dalje", rekao je Ćurčić novinarima posle utakmice u Bordou.

Srbija je izgubila od Francuske reziultatom 2:1, iako je rival mogao i ubedljivije da pobedi, ali nije iskoristio brojne prilike, posebno u prvom poluvremenu.

Gotovo da nema utakmice našeg državnog tima u kojoj smo podbacili, razočarali i odigrali ispod očekivanog nivoa, a da je sve što su navijači od aktera mogli da čuju - najava analize. Neko bi rekao da su nam godine prošle u analizama i postavio pitanje:

Šta smo iz tih analiza zaključili? I šta smo promenili? I koliko je još vremena potrebno da serija selektora na našoj klupi dođe, uoči probleme, napravi analize, ponovi analize i izvuče zaključke?

Osim, što su akteri zatražili i uglavnom dobili još vremena za još analiza i još utakmica u kojima ćemo videti gde su neki tamo oni, a gde smo mi.

Ovog puta dobro smo videli gde smo. I gde su.

"Moramo biti svesni gde su oni, a gde smo mi u ovom trenutku. Neke stvari smo predvideli iz prvog poluvremena, moglo je da bude i ubedljivije. Uverili smo se da je Francuska fenomenalna ekipa", kazao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Kolarov se povredio na utakmici protiv Jermenije i da je to poremetilo tim pred duel sa Francuskom.

"Nismo želeli da rizikujemo s njim pred njegove obaveze u klubu. Ne kažem da je Ivan Obradović odigrao loše, već da je sve to poremetilo ekipu. Prate nas takvi problemi da i ova utakmica nije u poslednjoj liniji odigrana u istom sastavu", naveo je selektor.

On je istakao da drugi pogodak Bleza Matuidija "jeste evrogol", ali da njegova ekipa nije dobro obezbedila prostor od 20 metara.

Reprezentacija Srbije će se idući pout okupiti u oktobru, kada će gostovati u Albaniji i dočekati Portugal u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Komentari / 0

Ostavite komentar