Пековић: Партизан је институција!

Изборна скупштина Партизана потврдила је да је Никола Пековић изабран за новог председник кошаркашког клуба 'црно-белих'.

Кошарка 08.09.2015 | 17:20
Пековић: Партизан је институција!

Центар Минесота Тимбервулвса ће на месту председника заменити Предрага Даниловића, који је 24. августа поднео оставку, док је за потпредседника именован бивши капитен црно-белих Мирослав Берић.

Такође, још један бивши капитен клуба из Хумске, Петар Божић биће нови тренер екипе, док ће Душко Вујошевић, дугогодишњи тренер, преузети неку од функција у клубу или стручном штабу.

Преостаје да Управни одбор клуба, који ће бити одржан у року од пет дана, потврди све што је Изборна скупштина одлучила.

"Партизан је велики клуб, институција и озбиљан бренд. За пет дана идем у Америку, а до тада це бити састанак УО, када ће све бити познато. Радићемо више на маркетингу, сматрам да је то јако битно", рекао је Пековић.

Пековић је играо за Партизан од 2005. до 2008. године, као и у првом делу сезоне 2011. године за време локаута у НБА лиги, а са црно-белима је освојио три титуле првака Србије, два трофеја регионалног првака, као и један Куп Радивоја Кораћа.

Мирослав Берић, који ће практично обављати функцију првог човека, јер је Пековић већи део године у Сједињеним Амричким Државама, захвалио се Пековићу на понуди, али и истакао да ће ово бити најтежа сезона у историји клуба.

"Хвала Николи што ми је понудио да будем његова десна рука. Ту смо да помогнемо Партизану. Ово це можда бити и најтежа сезона за клуб", рекао је Берић.

Партизан је у тешкој финансијској ситуацији, касни се са платама играчима и запосленима у клубу, а црно-бели су одустали од учешћа у Еврокупу ове сезоне. Даниловић је на одласку са функције рекао да је дуг Партизана пет милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар