Петар Божић је НОВИ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА!!!

Некадашњи капитен кошаркаша Партизана Петар Божић биће нови тренер ’црно-белих’, незванично сазнаје Б92.

Кошарка 08.09.2015 | 16:40
Петар Божић је НОВИ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА!!!

Божић ће на месту тренера заменити Душка Вујошевића, а то је само један од епилога Изборне скупштине клуба из Хумске, на којој ће за новог председника бити постављен Никола Пековић.

Вујошевић је у три наврата водио Партизан, прво од 1986. до 1989, па затим у сезони 1990-91, потом од 2001. до 2010, и на крају од 2012. до данас, али ће, такође незванично, остати на некој од функција у клубу или стручном штабу.

Под његовим вођством, Партизан је постао најдоминантнији тим у Србији, од 2002. до 2014. године је освојио 13 титула, али две под вођством Влада Јовановића.

Божић је боје Партизана бранио од 2004. до 2012. године, а по крају играчке каријере и једне сезоне у Металцу, прихватио је улогу Вујошевићевог асистента на клупи ’црно-белих’. Током каријере је играо и за Беобанку, Раднички Југопетрол, Хемофарм и ваљевски Металац.

Највеће успехе Божић је остварио управо са тимом из Хумске – пошто је освојио осам националних титула, пет трофеја регионалне АБА лиге и исто толико националних Купова, а био је и део екипе која је учествовала на Фајнал-фору Евролиге у Паризу 2010. године.

После завршетка Изборне скупштине, прву изјаву у својству председника клуба дао је и Пековић.

Партизан је у тешкој финансијској ситуацији, касни се са платама играчима и запосленима у клубу, а црно-бели су одустали од учешћа у Еврокупу ове сезоне. Даниловић је на одласку са функције рекао да је дуг Партизана пет милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар