Пеп ''сепаратиста'': Играо бих за Каталонију да сам могао!

Тренер Бајерна из Минхена Пеп Гвардиола рекао је да би да се својевремено указала прилика, изабрао да игра за репрезентацију Каталоније.

Фудбал 09.09.2015 | 12:40
Пеп ''сепаратиста'': Играо бих за Каталонију да сам могао!

Гвардиола је током каријере одиграо 47 утакмица за репрезентацију Шпаније, постигао пет голова и освојио златну олимпијску медаљу 1992. године у Барселони.

Репрезентација Каталоније сада постоји, али није призната од стране Светске фудбалске федерације, па играчи могу истовремено да наступају и за Шпанију и за Каталонију.

Кампања за независност Каталоније је јака, а Гвардиола, некадашњи играч и тренер Барселоне, признао је да би наступао за каталонски тим да се указала прилика.

„Да је тада постојала држава Каталонија, ја бих играо за тај тим, пошто сам из Сантпедора“, рекао је Гвардиола за „Марку“.

Гвардиола је, међутим, навео да је "ио веома срећан у репрезентацији Шпаније и да је дао све што је могао за успех тима.

Шпански медији у последње време много пишу о подршци спортиста отцепљењу Каталоније. Фудбалер Барселоне Ђерар Пике јавно је подржао независност те покрајине, због чега му је публика звиждала током утакмице Шпаније и Словачке у квалификацијама за Европско првенство. Шпанија је у суботу у Овиједу победила Словачку са 2:0.

„Ако некоме смета моје учешће у том процесу, то је њихов проблем“, рекао је Гвардиола.

Коментари / 0

Оставите коментар