Pep ''separatista'': Igrao bih za Kataloniju da sam mogao!

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da bi da se svojevremeno ukazala prilika, izabrao da igra za reprezentaciju Katalonije.

Fudbal 09.09.2015 | 12:40
Pep ''separatista'': Igrao bih za Kataloniju da sam mogao!

Gvardiola je tokom karijere odigrao 47 utakmica za reprezentaciju Španije, postigao pet golova i osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1992. godine u Barseloni.

Reprezentacija Katalonije sada postoji, ali nije priznata od strane Svetske fudbalske federacije, pa igrači mogu istovremeno da nastupaju i za Španiju i za Kataloniju.

Kampanja za nezavisnost Katalonije je jaka, a Gvardiola, nekadašnji igrač i trener Barselone, priznao je da bi nastupao za katalonski tim da se ukazala prilika.

„Da je tada postojala država Katalonija, ja bih igrao za taj tim, pošto sam iz Santpedora“, rekao je Gvardiola za „Marku“.

Gvardiola je, međutim, naveo da je "io veoma srećan u reprezentaciji Španije i da je dao sve što je mogao za uspeh tima.

Španski mediji u poslednje vreme mnogo pišu o podršci sportista otcepljenju Katalonije. Fudbaler Barselone Đerar Pike javno je podržao nezavisnost te pokrajine, zbog čega mu je publika zviždala tokom utakmice Španije i Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Španija je u subotu u Ovijedu pobedila Slovačku sa 2:0.

„Ako nekome smeta moje učešće u tom procesu, to je njihov problem“, rekao je Gvardiola.

Komentari / 0

Ostavite komentar