Терзић: Нема славља, чека нас ЕП!

Селектор српских одбојкашица Зоран Терзић изјавио је да је задовољан јер је репрезентација добре игре на Светском купу крунисала освајањем сребра.

Остали спортови 09.09.2015 | 09:00
Терзић: Нема славља, чека нас ЕП!

На тај начин, репрезентација Србије је обезбедила и визу за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године.

„Дошло је до промена у репрезентацији, квалитет се на појединим позицијама изједначио и сада већи број играчица добија шансу, то је квалитет више за нас и нешто на шта ће морати остале репрезентације да рачунају. То је једна од позитивних ствари која нам се десила на Светском купу, поред добре, освојене медаље и податка да смо изборили пласман у Рио“, рекао је Терзић по доласку из Јапана.

Терзић је додао да ће рано обезбеђено учешће на Играма у Рију омогућити екипи да се на време припреми за најважнији спортски догађај следеће године.

Према његовим речима, српске одбојкашице неће имати превише времена да славе сребро на Светском купу, јер ускоро следи ново велико такмичење – Европско првенство у Белгији и Холандији.

„Девојке ће у етапама почети припреме, неке це добити краћи, неке дужи одмор. Већ у суботу ћемо бити комплетни. Могуће је да селекцији прикључимо још једну, евентуално две нове играчице, али ово је састав који је најближи да путује на првенство Европе“, рекао је Терзић.

Европско првенство биће одржано од 26. септембра до 4. октобра у Белгији (Антверпен) и Холандији (Ајндховен, Апелдорн, Ротердам).

Коментари / 0

Оставите коментар