Мари: Да сам освојио тај гем...

Британски тенисер Енди Мари рекао је да му је тешко пао пораз од Јужноафриканца Кевина Андерсона у осмини финала УС Опена.

Тенис 08.09.2015 | 19:40
Мари: Да сам освојио тај гем...

Андерсон је до тријумфа дошао са 7:6, 6:3, 6:7, 7:6, и сада га чека сусрет са Станом Вавринком из Швајцарске, који је победио домаћег тенисера Доналда Јанга са 6:4, 1:6, 6:3, 6:4.

„Играо сам са одличним играчем, сервирао је одлично. При његовом вођству 4:1 сам осећао да могу да се вратим, да улазим у правом ритму и тада сам имао три гем лопте, али се он вратио и направио брејк. Иако сам му одмах потом одузео сервис, да сам освојио тај гем, можда бих могао да освојим други сет, али нисам. Од тог тренутка смо се сјајно борили до краја“, нагласио је Мари.

Шкот је истакао да је у другом сету изгубио шансу за тријумф, иако је потом освојио трећи сет и добро се борио у четвртом.

„С моје стране, осећао сам да у другом сету вршим притисак на њега. Имао сам и брејк лопту на 5:3, требало је да освојим тај поен. Када играте против таквог играча, морате да урадите нешто да бисте га учинили нервозним. На почетку четвртог сета, имао сам своје прилике, али их нисам искористио. Тешко је играти против тако доброг играча као што је он“, истакао је Мари.

Поразом од Андерсона, стављена је тачка на низ од 18 Грен слем четвртфинала заредом за Марија, што је трећег тенисера света посебно разочарало.

„Разочаравајуће је изгубити због тог низа који сам имао. У то је уложено толико година, посебно због константности. Тешко је изгубити, а један од разлога је што је меч трајао преко четири сата, и то после неколико тешких мечева у ранијој фази турнира“, рекао је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар