Mari: Da sam osvojio taj gem...

Britanski teniser Endi Mari rekao je da mu je teško pao poraz od Južnoafrikanca Kevina Andersona u osmini finala US Opena.

Tenis 08.09.2015 | 19:40
Mari: Da sam osvojio taj gem...

Anderson je do trijumfa došao sa 7:6, 6:3, 6:7, 7:6, i sada ga čeka susret sa Stanom Vavrinkom iz Švajcarske, koji je pobedio domaćeg tenisera Donalda Janga sa 6:4, 1:6, 6:3, 6:4.

„Igrao sam sa odličnim igračem, servirao je odlično. Pri njegovom vođstvu 4:1 sam osećao da mogu da se vratim, da ulazim u pravom ritmu i tada sam imao tri gem lopte, ali se on vratio i napravio brejk. Iako sam mu odmah potom oduzeo servis, da sam osvojio taj gem, možda bih mogao da osvojim drugi set, ali nisam. Od tog trenutka smo se sjajno borili do kraja“, naglasio je Mari.

Škot je istakao da je u drugom setu izgubio šansu za trijumf, iako je potom osvojio treći set i dobro se borio u četvrtom.

„S moje strane, osećao sam da u drugom setu vršim pritisak na njega. Imao sam i brejk loptu na 5:3, trebalo je da osvojim taj poen. Kada igrate protiv takvog igrača, morate da uradite nešto da biste ga učinili nervoznim. Na početku četvrtog seta, imao sam svoje prilike, ali ih nisam iskoristio. Teško je igrati protiv tako dobrog igrača kao što je on“, istakao je Mari.

Porazom od Andersona, stavljena je tačka na niz od 18 Gren slem četvrtfinala zaredom za Marija, što je trećeg tenisera sveta posebno razočaralo.

„Razočaravajuće je izgubiti zbog tog niza koji sam imao. U to je uloženo toliko godina, posebno zbog konstantnosti. Teško je izgubiti, a jedan od razloga je što je meč trajao preko četiri sata, i to posle nekoliko teških mečeva u ranijoj fazi turnira“, rekao je Mari.

Komentari / 0

Ostavite komentar