СИПА да испита гдје је новац „Бобар банке“

Замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић разговарао је у Требињу са градоначелником Славком Вучуревићем о актуленој ситуацији у том граду, али и одлучности у борби против криминала и корупције.

Република Српска 08.09.2015 | 15:15
СИПА да испита гдје је новац „Бобар банке“

Босић и Вучуревић очекују да ће се криминалне афере попут “Бобар банке” напокон почети рјешавати, а да ће СИПА и Тужалиштво БиХ пронаћи гдје је завршило више стотина милиона марака.

„Ради се о новцу који је дјелом изнесен преко Црне Горе те завршио на рачунима у Русији. Ми очекујемо да надлежни органи, а у овом случају ради се о међудржавном криминалу, ураде све да уђу у траг том новцу. За међудржавни криминал су задужене институције СИПА и Тужилаштво БиХ. Нисмо задовољни њиховим радом јер СИПА и Тужалиштаво БиХ до сада нису ништа урадили на оном што им је законска обавеза, а то значи процесуирање међудржавног и међуентитеског криминала“, рекао је Младен Босић.

У исто вријеме Вучуревић најуваљује покретање нових афера пред бх. државним органима јер у Републици Српској нема спремности за борбу против криминала и корупције.

„ Ми ћемо од Тужилаштва БиХ тражити да покрене истрагу о још неким аферама, без обзира што неко данас сматра да је покретање преко државних институција наводно нелегално и да би требало оспорити рад тих органа. Међутим, мој је став да су они који тако говоре управо у криминалу и да они бјежећи од криминала и криминалних радњи желе да дезавуишу све органе на државном нивоу управо из личног страха шта ће се десити са њима“ истакао је Вучуревић.

Босић каже да је сутауција у свим локалним заједницама у Републици Српској тешка, без обзира ко је гдје на власти, те да Влада не само да не помаже локалне заједница већ им наставља са одузимањем ингеренција.

„Сада је у фази притисак на општине да се оне задужују за кредите које треба да узме Влада јер је потрошила све могуће лимите за задуживање. Ми очекујемо да власт ради, на сваком ниву, свој дио посла. Нажалост, уколико Влада Републике Српске буде сматрала да треба да буде у конфротацији са локалним заједницама највише штете од тога ће имати сами грађани јер неће моћи да ријеше нагомилане проблеме“, додао је Босић.

Савез за промјене прелиминарно се договорио да у наредне локалне изборе уђе са заједничким кандидатима, али ће се о именима разговарати тек када за то дође вријеме.

Босић на СНСД-ов приједлог да Емир Кустурица буде кандидат за градоначелника Требиња гледа као на обичну шалу.

„Гледам то као на шалу, на виц. То би било изненађење да човјек који нема никакве везе са проблемима ових грађана постане градоначелник Требиња. Ја то не могу да замислим. Све је могуће, али мислим да је то пробни балон који је бачен да би ми сада причали о томе“, сматра Босић.

Босић и Вучуревић разговарали су и о евентуалном приливу избјеглица из Сирије у БиХ, наводећи да вјерују у спремност надлежних институција за такву ситуацију.

БН ТВ

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

ДЈС

08.09.2015 13:32

Босићу, шта ти и твоја коалиција на нивоу БиХ радите да се што прије именује нови директор СИПА-е и замјеник ОСА-е?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

08.09.2015 13:58

А ја бих најприје испитао ко то све обавља одговорне дужности у редовима ОСА-е, СИПЕ, МУП-у РС, кантоналним МУП-овима (да видимо колико тамо ради ратних злочинаца) да нам не хапсе тако важне кадрове као недавно.

Name

Ре

08.09.2015 17:57

А сто се ви сви палите толико на ту СИПУ. Нема од те вајде ниста.

Name

днк

08.09.2015 20:20

Кункурс за директора Сипе истиче крајем седмице.Сдс-ов кадар се именује на ту позицију и почињу истраге и хапшења!!!!!!Наравно и по дубини ће се смјењивати снсд кадрови а постављати сдс-ови!ОБА-у добија Комшић који се враћа на власт и у Федерацији.Игра почиње ускоро...

Name

трифко

09.09.2015 07:24

Именован је замјеник осе...ре днк...мало си се залетио,у сновима се тако не ради земљаце...

Name

ко11

08.09.2015 13:38

Господине Босицу, престани прицати у празно, кад вец све то знас хапси цовјеце вец једном Додика, Спирица, Скрбица , ако њих не ухапсис од тебе а и од СДС-а неце остати ниста, заврсицете као ДС у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ко11

08.09.2015 14:04

Господине, "ко11" па нема Босић никакве правне, полицијске и било каве друге моћи да би некога хапсио или судио, не пуца Босић у празно, када му дамо власт и када буде у таквој позицији онда можеш нешто такво рећи и основано критиковати, овако су твоје критике пуцањ у празно.

Name

цар

08.09.2015 13:56

Госп БОСИЦУ заврсите вец једном именовање директора СИПЕ да се крене у обрацун са криминалцима без обзира на вјеру, нацију, боју козе. Лопов је лопов, а посто одавно најављујете хапсења, а на свакој конференцији за стампу прицате о разноразним аферама бојим се да сте испалили пуцањ у празно. Ем сте их опоменули мислим на криминалце, па имају могуцност да побјегну евентуално сакрију доказе и резултат цорак. Јос буде ли истраге опструисало Тузиластво писи куком по леду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТЕДИСА

08.09.2015 14:03

Молим вас да позурите са тим да добијем свој новац !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

08.09.2015 14:14

Тресла се гора, родио се мис. Баја је нас закопо за сва времена и то крај овакве опозиције, медија, насег кукавицлука, синдиката, бораца....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

08.09.2015 14:32

Босицу ако имаш доказ за ту тврдњу изнеси га јавно а овако је то бапска прица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

08.09.2015 15:26

Гласао сам за тебе али идес ми на зивце или поведи народ на улицу или поклопи се и цути и узимај и даље тих 15 хиљада примања мјесецно, а наци це се вец неко ко це да поведе народ у борбу против криминала и корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

08.09.2015 15:29

Босицу куд цес код Вуцуревица. Па јуце купује нови ауди, а опстина пред банкротом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

08.09.2015 16:21

Ето Босицу сто не поведе тог лопова кад се тако лијепо исприцасте мого си са једним метком двије муве убити један лопов мање и ти који политички поен добити. А извинте није он владајуци кадар он је опозициони они су сви поштени.

Name

требиње

08.09.2015 15:31

Ја сам мислио да ти озбиљно говорис.....предји на дјела ако мислис на изборе излазити! А за то си добио подрску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бице боље

08.09.2015 15:51

Сад це овај закон о велеиздајницима а и затвор у Истоцном Сарајеву це да заврсе и надам се да це третирати ову проблематику цим се похапсе сви цланови савеза за промјене. Њих це прво експерт Галијасевиц и доктор Стевандуц обиц онако постројене и кад одвоје оне за присилан рад и стријељање мозда остане који да га се оптузи и да је криминалац из Бобар банке. Ако који остане мозда да га оцинкаре за Бирац ил Боску. Сви це тако бит задовољни а посебно диктатор

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

08.09.2015 15:55

Вуцуревиц зна ко су криминалци, кад СЗП конацно преузме институције које могу иницирати кривицно гоњење клупко це почетí да се одмотава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свештеник Михаило Микић

08.09.2015 16:00

Додику!? Забога зар не видиш да и други "Срби" и по цијену издаје Бога и СРПСТВА хоће свој дио колача. Дај њима барем зато мрвице које падну са богате трпезе твоје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекса

08.09.2015 16:01

Је ли то њих двојица пробавају нови ауди?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОЦЕМО ПРОМЈЕНЕ

08.09.2015 16:01

ЈОЈ МАЈКО ОПОЗИЦИЈЕ,САМО ПРИЦА И ТАКО СВИ МИ ПОЦИЊЕМО БИТИ УМОРНИ ОД СДС.ПДП,НИСТА СВЕ ПУЦЊИ У ПРАЗНО,ДОДИК ВАМ ЈЕ ОБЈАВИО РАТ А СТА ВИ ЦЕКАТЕ,а ТИ БОСИЦУ УСПУТ ОЦИСТИ СДС ОД ПРОДАНИХ ДУСА И КРИМИНАЛАЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полиција

08.09.2015 16:49

Па имате доказ како директор КПД_а,Фоча направи кућу, купи стан, купи огромно имање.Како је намјестио самоубиство момка у Трнову.Лично вам је све достављено, па ништа не урадисте.Немате ви петље за крупније "звјерке"када ништа не радите са ситнијим мишевима.Дајте Сипу било коме ко има срце, па да видите како се хапси.....доћи ће И то вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадник

08.09.2015 17:47

Знају ли ова двојица БОСИЋ И ВУЧУРЕВИЋ да се СРБИ ХВАТАЈУ КО ДИВЉЕ ЖИВОТИЊЕ И ТРПАЈУ У КАЗАМАТЕ да би доказивали своју невиност. Зна ли овај двојац,шта је са ЏАФЕРОВИЋЕМ,ОРИЋЕМ,ДУДАКОВИЋЕМ; ПОТОЧАРИМА...е јадни ми срби, ови у Сарајеву нас продаше причом о криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радак

08.09.2015 18:42

Очито да ви који оптужујете опозицију или позицију на нивоу БиХ нећете да видите другу страну проблема. Не може се тек тако хапсити, постоји поступак прописан Законима, ту је Тужилаштво кључно, важно је да су почеле истражне радње и оне ће створити услове за хапшења. Друго, кажете изведите народ, ко тврди да ће народ сложно изаћи на улице? Од наше слоге нема ништа, ми смо говна, зашто то не признамо, само паметујемо. Имали смо давно шансе да бирамо боље људе, прокоцкали смо својим пасивним ставом, игнорисали смо излазак и ето нам Баја до јаја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛУХО

08.09.2015 18:43

НЕКА УХАПСЕ БАЈУ И ОН ЦЕ КАЗАТИ ДЗЕСУ ПАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.09.2015 18:53

Ови сто непрестано спомињу улицу не знају ста је то улица нити су икад били на улици улица је непредвидива изадјите на изборе и реците ста зелите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

09.09.2015 05:57

Све ово што прича М. Босић, већ је открило водећи истрагу тужилаштво у Бијељини, али је предмет изузет И дат Тужилаштву БиХ, да би се могло лакше манипулисати. Тужилаштво БиХ ће водити истрагу пар година, па ће предмет уступити Специјалном тужилаштву, које ће истрагу обуставити, као у случају зграде Владе РС. Г. Босић, ионако прича у празно. Боље му је да се бави проблемима у СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

09.09.2015 06:55

ПРИМЈЕР ПОШТЕЊА, ЗНАЊА, И ОДАНОСТИ ЈЕ ДАНЕ МАЛЕШЕВИЋ? МАЛО МОРГЕН!

ОДГОВОРИТЕ