УСО (Ж): Квитова, Пенета, Халеп и Азаренка у 1/4-финалу!

Викторија Азаренка и Симона Халеп играће једна против друге у четвртфиналу УС опена. Флавија Пенета победила је Саманту Стосур са 6:4, 6:4 и пласирала се у четвртфинале. Петра Квитова остварила је најбољи Грен слем резултат сезоне пошто се пласирала у четвртфинале УС опена.

Тенис 08.09.2015 | 12:40
УСО (Ж): Квитова, Пенета, Халеп и Азаренка у 1/4-финалу!

Белорускиња, која је два пута била вицешампионка у Њујорку, лако је изашла на крај са Варваром Лепченко (6:3, 6:4), док је Халепова у узбудљивом окршају избацила Сабине Лисицки из Немачке са 6:7 (6-8), 7:5, 6:2.

Азаренка је све време контролисала окршај са Лепченко и успела је да оконча дуел за 99 минута, па се чини да је све ближа игри из својих најбољих дана.

“Игра заправо није ни била проблем, више је био проблем да нађем ритам и да ту игру применим у тешким ситуацијама. Не бих рекла да је било ментално, више питање континутета. Од марта полако напредујем из меча у меч, надам се да ћу тако и да наставим“, рекла је Белорускиња.

По великој врућини играле су Халепова и Лисицки – видели смо много брејкова и грешака, необичних поена, а на крају је Румунка славила. У првом сету Халепова је пропустила две сет лопте и поклекла је у тај брејку, а затим је славила у другом сету пошто је направила кључни брејк у 12. гему.

После паузе од десет минута због топлоте Халепова се на терен вратила свежија, Сабине је потпуно пала, па се Румунка први пут у каријери пласирала у четвртфинале УС опена.

У досадашња два окршаја Азаренке и Халепове оба пута је славила Белорускиња, али то не значи много јер су се ти дуели догодили 2012. године.

Италијанска тенисерка је тако остварила један од најбољих резултата у каријери, пошто јој је ово треће Грен слем четвртфинале, а даље је отишла само 2013. када је управо на УС опену стигла до полуфинала.

У дуелу са Стосур италијанска тенисерка одиграла је неочекивано стабилно. Није испустила ниједан сервис, направила је по брејк у оба сета и савладала је аустралијску тенисерку седми пут у низу.

Чехиња, Квитова, је до свог првог четвртфинала у Њујорку стигла савладавши Британку, Џоану Конту са 2:0, по сетовима 7:5, 6:3.

Конта, најпријатније изненађење овогодишњег УС опена, није се предавала ни против Квитове, али ипак није успела да направи још једно изненађење после победа над Мугурусом и Петковићевом.

У првом сету Квитова је брејком у 12. гему дошла до предности, а у другом је нешто раније направила кључни брејк. Одузела је ривалки сервис на 4:3, а потом је искористила трећу меч лопту.

Квитова ће у борби за полуфинале играти против Флавије Пенете која је била боља од Саманте Стосур.

Коментари / 0

Оставите коментар